Edirne’De Taşkının Üçüncü Günü; Nehirlerde Debi Düşüyor (2)

BULGARİSTAN BARAJ KAPAKLARI AÇARSA YENİDEN TAŞKIN OLACAK Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Tunca Köprüsü’ne gelerek incelemelerde bulundu. Nehir debisi ve yapılan

BULGARİSTAN BARAJ KAPAKLARI AÇARSA YENİDEN TAŞKIN OLACAK
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Tunca Köprüsü’ne gelerek incelemelerde bulundu. Nehir debisi ve yapılan çalışmaları izleyen Şahin, nehir taşkını nedeniyle 500 evin sular altında kaldığını ifade ederek, “Önümüzdeki günlerde, Bulgaristan'daki barajların kapaklarının açılması durumunda yine aynı durumla karşılaşabiliriz. Nehir debisi 2 bin 246 metreküpten 1576'ya kadar düştü. Şunu bilmeliyiz ki bir rahatlığa kapılmamamız lazım. Tedbiri elden bırakmamamız lazım. Önümüzdeki günlerde Bulgaristan'daki barajların kapaklarının açılması durumunda yine aynı durumla karşılaşabiliriz. Pazartesi gününe kadar tedbirlerimizi sürdürmeyi düşünüyoruz. Karaağaç Mahallesi’ne giden Lozan Caddesi’nde 1.5 metre derinlikte yarık var. O yarık temizleniyor. Belediye ekipleri orayı şu anda dolduruyor. İnşallah orası olduğunda kara yoluyla ilk geçişimiz bu akşam olacak. Tabii ki bu cekli caklı bir ifade olmayabilir de ama biz inşallah geçeceğimize inanıyoruz” dedi.
500 EV SULAR ALTINDA KALDI
Karaağaç Mahallesi'nde okullara yerleştirilenlerin evlerine döndüğünü anlatan Vali Şahin, 500 evin taşkın nedeniyle sular altında kaldığını belirterek, “Türk Kızılay’ı vatandaşlara kuru gıda ulaştıracak. Taşkın dolayısıyla yaklaşık 500 ev su altında kaldı. Can kaybının yaşanmaması sevindirici” diye konuştu.
YOL TAMİR EDİLİYOR
Taşkın nedeniyle Karaağaç Mahallesi’ne giden Lozan Caddesi’nde şiddetli akan nehir suları nedeniyle bozulan yolları Edirne Belediye Başkanlığı ve DSİ 11’nci Bölge Müdürlüğü ekipleri ulaşıma açılabilmesi için tamir ediliyor. Kamyonlarda yola dolgu malzemeleri atan ekipler, iş makineleriyle çalışmalarını sürdürüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: