Edirne'de Toprak Kayması Tehlikesi

EDİRNE (AA) - İpsala ilçesindeki bir öğrenci yurdu, mahkemenin toprak kayması tehlikesi yönünde verdiği karar nedeniyle boşaltıldı.

İpsala ilçesindeki bir öğrenci yurdu, mahkemenin toprak kayması tehlikesi yönünde verdiği karar nedeniyle boşaltıldı. Bayrambey Mahallesi'ndeki 5 katlı özel öğrenci yurdu, polis ve zabıta ekiplerinin gözetiminde tahliye edildi. Yurtta kalan 85 kız ve erkek öğrenci, kitap ve eşyalarını binanın dışına taşıdı. İşletmeci Oğuz Şenkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Edirne Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin binanın bulunduğu bölgede toprak kayması tespit ettiğini ve durumun mahkemeye taşındığını söyledi. Bu yıl mahkeme kararından sonra yapılan incelemenin ardından yurt ve çevresindeki üç binaya toprak kayması nedeniyle boşaltma kararı verildiğini ifade eden Şenkol, şöyle konuştu: "Biz 85 öğrencimizin dışarıda kalmasını istemiyoruz. Öğrencilerimiz için yetkililerden yer temin edilmesini istedik ancak bunu yapmadılar. Öğrencilerimize sahip çıkılmasını istiyoruz. Kalacak yer bulamazlarsa öğrencilerimiz okullarını dondurarak memleketlerine dönecekler. Bu geceden itibaren yurdumuzun önünde, yetkililer bize sahip çıkana kadar eylem yapacağız." Bu arada yurttan çıkan öğrencilerin, evlerde kalan arkadaşlarının yanına yerleşmeye çalıştığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: