Edirne'de trilyonluk "captagon"

EDİRNE (İHA) - Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları operasyonlar neticesinde, yurtdışından getirdikleri uyuşturucu hapları satmaya çalışan 4 kişi yakalandı. Yakalanan kişilerle birlikte maddi değeri 1.5 trilyon lira olan 100 bin adet "Captagon" hap ele geçirildi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışması sonucu, Karaağaç Mahallesi'nde ikamet eden H.S., E.G., M.Y. ve B.S'nin yurtdışından getirdikleri uyuşturucu nitelikli hap ve esrar maddesini, Edirne'de üniversite öğrencilerine ve çevre illerde satmak için müşteri aradıklarını tespit etti. Söz konusu kişilerle alıcı gibi davranarak temasa geçen polisler, buluşma yerine 22 HL 210 plakalı otomobille gelen E.G. ile H.S'yi suç üstü yakaladı. Araçta yapılan aramalarda, 30 paket (100 bin adet) "Captagon" hap ele geçirildi. Ele geçirilen hapların piyasa değerinin 1.5 trilyon lira olduğu açıklandı.
Gözaltına alınan şahısların ifadesi doğrultusunda olayla bağlantısı bulunduğu belirlenen B.S. ve M.Y. de gözaltına alındı. Edirne polisi tarafından "Serhat 1 Operasyonu" adı verilen operasyon kapsamında, araçta hapların yanı sıra 7.65 milimetre çapında Vizor marka tabanca, gümrük kaçağı olduğu belirlenen 2 karton sigara, 45 litre benzin ve 30 kilo toz şekeri de ele geçirildi.

Reklam
Reklam

B.S.'ye ait evde yapılan aramada ise 30 gram kubar esrar, 430 gram preslenmiş takoz esrar ve bir adet 7.65 milimetre çapında Baretta marka tabanca bulunurken, B.S'nin ailesinin evinde yapılan aramalarda da 110 gram kubar esrar, 42 gram dişi hintkeneviri tohumu ve babasına ait olduğu anlaşılan gümrük kaçağı toplam 27 şişe değişik markalarda içki ve 100 kilo toz şekeri ele geçirildi.

Gözaltında tutulan H.S'nin hırsızlıktan 4, gümrük kaçakçılığından 1, uyuşturucu madde kaçakçılığından 1 ve sahtekarlıktan da 1 olmak üzere, toplam 7, polis tarafından yapılan sabıka araştırmasında da, B.S'nin "Ateşli silahlar kanununa" muhalefetten sabıkasının olduğu, M.Y'nin ise uyuşturucu kullanmaktan kaydının bulunduğu da tespit edildi.

Şahıslar, sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.