Edirne'deki Şiddetli Yağış

  Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), Edirne'de sabaha karşı başlayan şiddetli sağanak sebebiyle arazide, ağaçlarda ve araçlarında mahsur kalan 5 kişinin kurtarıldığı bildirildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), Edirne'de sabaha karşı başlayan şiddetli sağanak sebebiyle arazide, ağaçlarda ve araçlarında mahsur kalan 5 kişinin kurtarıldığı bildirildi. Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, AFAD ekipleri, su baskını olan bölgelerde 3 bot, 12 personelle yürüttükleri arama ve kurtarma çalışmalarında 4 kişiyi kurtardı. Uzunköprü Değirmenci yolunda şiddetli akan su sebebiyle aracında mahsur kalan 1 kişi de AFAD’ın Genelkurmay’a çektiği mesaj sonrası görevlendirilen helikopterle kurtarıldı. Yağış dolayısıyla Kırcasalih-Uzunköprü yolu ile Çakmak-Sığırcılı köy yolu ulaşıma kapandı, Uzunköprü ilçesine bağlı Aslıhan köyündeki bir kerpiç ev yıkıldı. Can kaybının olmadığı şiddetli yağışlarda özellikle Uzunköprü ilçesinde ev ve iş yerlerinin bodrum katlarında su baskınları meydana geldi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: