Edirne'deki Şiddetli Yağışın Ardından

EDİRNE (AA) - Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, dünkü şiddetli yağış, taşkın ve su baskınları sonrasında hasar tespit çalışmalarına başladıklarının söyledi.

Borçların ertelenmesi isteği Sığırcılı köyü sakinlerinden Sevdiye Aras ise dünkü şiddetli yağış dolayısıyla evini su bastığını ve köydeki diğer vatandaşların, çocuklarını ve kendisini traktörle kurtardığını söyledi. Köy muhtarı Şaban Kaya ise vatandaşların mağdur durumda olduğunu belirtti. Bir tona yakın buğdayın zarar gördüğünü dile getiren Kaya, şunları anlattı: "Evlerimiz yıkıldı. Çok sayıda aracımız sular altında kaldı. Çiftçinin kredi, elektrik gibi borçlarının ertelenmesini istiyoruz. Köyün ortasından geçen derenin ıslah edilmesi için DSİ 11. Bölge Müdürlüğü proje hazırladı ancak ödenek olmadığı için ihale yapılamadı. 2012'de yoğun yağışlar nedeniyle bir sel daha yaşamıştık. Geçtiğimiz yıl dere DSİ tarafından ihale edilecekti. Mayısta ıslah çalışması başlayacaktı ancak ödenek olmadığı için ihale yapılamadı. Bu nedenle köyün ortasından geçen dere taşınca, her yeri su bastı."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz