Edirne’den Kıbrıs’a Gönül Köprüsü

Türkiye’de faaliyet gösteren yüzlerce sivil toplum kuruluşunun üye olduğu çatı kuruluş olan Türkiye Gönüllü Teşekküller...

Türkiye’de faaliyet gösteren yüzlerce sivil toplum kuruluşunun üye olduğu çatı kuruluş olan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) heyeti çalışma ve temaslarda bulunmak amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’ine (KKTC) bir ziyaret gerçekleştirdi. Yapılan ziyarete Edirne Mimar Sinan Vakfı adına katılan mütevelli heyet başkanı Av. Şükrü Çeşme, TGTV heyetiyle birlikte Kıbrıs’ta çeşitli ziyaret ve temaslarda bulundu.

Heyet, üç gün devam eden temaslar kapsamında başta KKTC Cumhurbaşkanlığı olmak üzere birçok resmi kurum ve sivil toplum örgütüyle bir araya gelerek sivil toplum çalışmalarında karşılıklı olarak iki ülkenin birbirini tanıması, hizmet tecrübelerinin aktarımı ve işbirliği imkanlarının değerlendirilmesi konularında müzakerelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Heyet ilk önce KKTC Din İşleri Başkanı Doç Dr. Talip Atalay’ı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu heyecan ve mutluluğunu dile getiren başkan Atalay “Bu ziyaretiniz 1974’ten sonra yapılan ikinci bir manevi çıkarmadır. İnşallah hayırlara vesile olur” dedi. Ziyarette konuşan Edirne Mimar Sinan Vakfı mütevelli heyet başkanı Av. Şükrü Çeşme, Kıbrıs’ın Sultan 2. Selim zamanında fethedildiğini hatırlatarak şunları kaydetti: “Edirne Selimiye Camii Kıbrıs’ın fethinden elde edilen gelirle ve Peygamber Efendimizin Sultan Selim’e rüyasında manevi işaretiyle Edirne’ye yapılmıştır. Dolayısıyla Edirne Kıbrıs’a şükran borçludur. Geçtiğimiz yıl KKTC Din İşleri Başkanlığının yürüttüğü yaz kurslarına katılan öğrencileri Edirne’de misafir etmiştik. Önce Kıbrıs Edirne’ye gelmişti, şimdi biz buradayız. Her türlü işbirliğine hazırız”

TGTV heyetini KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük, Meclis Başkanı Hasan Bozer ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça makamlarında kabul ettiler. Ziyaretlerde Edirne’nin selamını ileten Av. Şükrü Çeşme, ev sahiplerine badem ezmesi hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: