Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Belediyesi'nce "Kitap ve Oyuncak Evi" projesi kapsamında ihtiyaç sahibi çocuklara kitap ve oyuncak dağıtılacak.

Edirne Belediyesi'nce "Kitap ve Oyuncak Evi" projesi kapsamında ihtiyaç sahibi çocuklara kitap ve oyuncak dağıtılacak.

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, yaptığı yazılı açıklamada, proje kapsamında Saraçlar Caddesi'ne bir kumbara yerleştirileceğini bildirdi.

Vatandaşlardan kullanmakları kitap ve oyuncakları kumbaraya atmalarını isteyen Sedefçi, "Kumbarada toplanan oyuncaklar ihtiyaç sahibi çocuklarımıza dağıtılacak. Her türlü broşür, dergi, roman ve şiir kitabı ile eğitim ve öğretim amaçlı tüm oyuncaklar kumbaraya bırakılabilir. Kumbara, 16 Ocak'tan itibaren halkımızın hizmetine sunulacak" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

-İpsala'da pilates kursuna yoğun ilgi-

(Fotoğraflı)

İpsala Belediyesi'nce açılan pilates kursuna ilgi artıyor.

Kurs eğitmeni Çağlar Metin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski öğretmenevinde kadınlara yönelik düzenlenen kursa 70 kişinin katıldığını söyledi.

Pilatesin sadece zayıflama amacıyla yapılmadığını belirten Metin, "Pilates, genel kuvvet ve esnekliği artırıcı, kas dengesinin düzeltilmesini sağlayan ısınma hareketleri ile yapılmaktadır. Bayanlara evde tek başına pilates yapmalarını önermiyorum. Bir uzman kontrolünde yapılmasını gereklidir" diye konuştu.

Haftada 3 gün 3'er seans olarak verilen kursun günlük hayatı kolaylaştırdığını ifade eden Metin, seansların düzenli yapılmaması halinde hareketlerin faydasının olmayacağını kaydetti.

-Pirinç Değirmencileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş-

Pirinç Değirmencileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ulusal Hububat Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Yetiş, çeltik fiyatlarının yükseldiğini söyledi.

Yetiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl üretilen çeltiğin Türkiye'ye yetmediğini anlattı.

Reklam
Reklam

Hasat zamanında fiyatların düşük seyrettiğine dikkati çeken Yetiş, şunları kaydetti:

"Şu an çeltik fiyatı kilogramı 1,20 lira seviyelerinde. Öte yandan, verim de düşük olunca üretici zarar etti. Bu yıl çeltik ekiminin düşük olacağını tahmin ediyorum. Çeltikte ithalat yapılmaya başlandı. Çeltik fiyatları yükseliyor."

Muhabir: İsmail Aliş - Gökhan Balcı / Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: