Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Kadın Merkezi Danışma Derneği, Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan'ı ziyaret etti.

Edirne Kadın Merkezi Danışma Derneği, Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan'ı ziyaret etti.

Özkan'ı makamında ziyaret eden dernek üyeleri, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dernek Başkanı Hülya Bodur, özellikle kadına yönelik şiddet konusunda aktif girişimlerde bulunduklarını söyledi. Bodur, Avrupa Birliği odaklı projeler hazırladıklarını kaydetti.

Özkan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

-İl Özel İdaresi'nden projeler-

Edirne İl Özel İdaresi'nin AB hibe, fon ve kaynaklardan yararlanarak projeler üretmeye devam ettiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Özel İdaresi'nin yeniden yapılanma ve değişim süreci ile birlikte birçok konuda aktif hale geldiği gibi AB hibe, fon ve kaynaklarından yararlanma konusunda da yoğun çalıştığı belirtildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Trakya Kalkınma Ajansı'na proje teklif çağrıları yapıldığı ifade edilen açıklamada, Edirne Valisi Hasan Duruer'in talimatı, İl Özel İdaresi'nden sorumlu Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan'ın başkanlığı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Alaaddin Uğur'un koordinatörlüğünde yürütülen çalışmalar sonucunda son 15 günde proje sahibi, ortak ve iştirakçi sıfatıyla 8 proje hazırlandığı belirtildi.

Açıklamada, Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı çerçevesinde proje hazırlıklarının önümüzdeki günlerde tamamlanmış olacağı da kaydedildi.

-DOÇEK'ten doğa yürüyüşü-

Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği, üyelerinin çeşitli geziler düzenlediği bildirildi.

DOÇEK'ten yapılan yazılı açıklamada, Çelebi köyüne yapılan doğa yürüyüşünde bölgenin doğal güzelliklerinin yerinde görüldüğü belirtildi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, 14 kişilik bir bisiklet ekibinin de Keşan-Küçükdoğanca-Yaylagöne-Danişment güzergahını kullanarak Malkara'nın Yaylagöne ve Danişment köylerini gezdiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, gezileri doğa sporlarını bölge insanına tanıtmak ve sevdirmek amacıyla yaptıklarını söyledi. Eşme, bisiklet sporunun bölgenin coğrafi yapısına uygun olduğunu da kaydetti.

Muhabir: Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: