Edirnekapı Şehitliği'nde Tören

Gülseli KENARLI-Özkan ARSLAN/İSTANBUL,(DHA) İstanbul Valiliği, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünde Edirnekapı Şehitliği'nde anma töreni gerçekleştirdi. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul

Gülseli KENARLI-Özkan ARSLAN/İSTANBUL,(DHA) İstanbul Valiliği, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünde Edirnekapı Şehitliği'nde anma töreni gerçekleştirdi. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

"TÜRK MİLLETİ ŞEHİTLERİNE VERDİĞİ ŞEREF SÖZÜNÜN HER ZAMAN ARKASINDA DURACAK"
Vali Şahin törende bir konuşma yaparak Türk milletinin şehitlerinin fedakarlıklarını unutmayacağını ifade ederek, "Birlik ve beraberliğimizi, vatan sevgimizin ve bağımsızlığımızın ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz her zaman gönlümüzde yaşayacaktır. Türk milleti şehitlerine verdiği şeref sözünün her zaman arkasında duracak, aldığı emaneti sonsuza kadar koruyacak ve daha da yücelterek geleceğe taşıyacaktır" dedi.
Vali Şahin ve Kadir Topbaş daha sonra şehitliği gezerek mezarlara kırmızı karanfil bıraktı. Ardından Mehmet Akif Ersoy'un mezarını da ziyaret eden Şahin ve Topbaş, Ersoy mezarına karanfil bıraktı ve dua etti.

Reklam
Reklam

DERNEK BAŞKANI'NDAN TEPKİ
Bu sırada şehitlikte bulunan İstanbul Şehit Anaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba, tepkisini dile getirdi. Törene katılan grubun bulunduğu yöne bakan Akbaba, "Hiç kimsenin hakkı yoktur bu çocukların hakkına geçmeye, vatan hainliğine. Uyuşturucuyla besleniyor. Dinimizi kullanıyorlar, vatanımızı sattılar, dinimizi sömürdüler, imanımızı sömürdüler. Çocuklarımıza PKK kurşun yağdırdı, bizi de bu hükümet öldürüyor. Yeter artık" diye bağırdı. Mezarlıkta bulunanlardan bu tepkiye karşılık veren olmadı.

ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Pakize Alp Akbaba geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili aday adaylığını açıklamıştı.

ŞEHİT YAKINLARIYLA SOHBET, MEZAR BAŞLARINDA DUA
Vali ve Belediye Başkanı mezar ziyaretleri sırasında şehit yakınlarıyla da kısa süreli sohbet ettiği görüldü.
Şehit aileleri mezar başlarında dua ederken, şehitliği ziyarete gelenlere lokum ve gül suyu ikram edildi.

(FOTOĞRAF)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: