Edirneli Alperenler İdam Konusunda Her Adımı Destekliyor

Alperen Ocakları Edirne İl Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, idam cezasının geri gelmesi konusunda atılacak her adımı...

Alperen Ocakları Edirne İl Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, idam cezasının geri gelmesi konusunda atılacak her adımı destekleyeceklerini belirtti.

Cankaloğlu, idam konusunda yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan bir araştırma sonucu Türk halkının yüzde 92’sinin idam cezasının geri gelmesini istediğini iddia eden Cankaloğlu, bu araştırmanın terörün yoğun olarak görüldüğü Güneydoğu ve Doğu Anadolu’yu da kapsadığını belirtti. Türkiye’nin 29 yıldır terör belası ile mücadele ettiğini hatırlatan Cankaloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

“Bizler bizzat eylem içinde olan PKK'lı teröristler için idam cezasının mutlaka geri getirilmesini istiyoruz. Bugüne kadar hiçbir PKK militanı idam edilmemiştir. İdam cezasının var olduğu dönemlerde de idam kullanılmamıştır. Ama terör belasının bitmesi için idam geri gelmeli ve uygulanmalıdır. Bu cezanın iki durum için uygulanmasını istiyoruz. PKK'lı teröristler için ve küçük yaştaki çocukları kaçırıp namusunu kirletip, sonra da onları öldürenler için idam cezasının mutlaka geri getirilmesini istiyoruz.

Toplumda huzur ve güvenin temin edilmesinde terör suçu, gasp ve tecavüze bağlı cinayetlerde idamın geri getirilmesi şart olmuştur. Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre idamın kaldırılmasından sonra ülkede terör, gasp, eve baskın, küçük çocuklar ve yetişkinlere tecavüz sonrası cinayetlerde yüzde 37 oranında artış olduğu belirlenmiştir. İdamın, cezaları işlemede caydırıcı gücü vardır, idam geri gelmediği sürece toplumdaki cinayet işleme potansiyeli yüksek kişiler masum insanları hunharca katletmeye devam edecektir.

Reklam
Reklam

ABD, Kanada ve birçok ülkede hala idam vardır ve cinayete bağlı suçların cezası ağırdır. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da üniversite okuyan Antalyalı bir kız öğrencimiz arkadaşıyla kaldığı evde hunharca öldürüldü. Genç yaşta hayatını kaybeden bu genç kızın bıraktığı acıyı hangi mahkeme dindirebilir. Bu tür cinayetleri işleyen kişilerin toplumun huzur ve güveni için idam edilmesi gerekir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: