Edirneli Alperenler’den Geleneksel Çiğ Köfte Ziyafeti

Edirneli Alperenler, her yıl geleneksel olarak düzenlediği çiğ köfte etkinliğini bu yıl da ihmal etmedi....

Edirneli Alperenler, her yıl geleneksel olarak düzenlediği çiğ köfte etkinliğini bu yıl da ihmal etmedi. Ocak İl Başkanlığı’nın toplantı salonunda yapılan etkinlikte Alperenler ve davetliler, halk müziği söyleyip çiğ köfte yedi.

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, geleneksel hale getirdikleri çiğ köfte etkinliğini bu yıl da gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Alperenler olarak ülke birlik ve beraberliğinden yana oldukları gibi Edirne için de birlik ve beraberlikten yana olduklarını ifade eden Cankaloğlu, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Bizler, ‘Ayrılıkta azap birlikte rahmet vardır’ sözü gereği hep birlikten yana olduk. Allah’ımız bir, Peygamberimiz bir, devletimiz bir, kıblemiz bir, bayrağımız bir, vatanımız bir. Bizi bize bağlayan bu kadar değer varken bizler ayrı gayrı olmasın istiyoruz. Bu vesileyle asla bölücü unsurlara pirim vermedik, vermeyeceğiz de. Her grubun, her siyasi akımın bir hayali, hedefi vardır. Bizim hayalimiz, Türklük gurur ve şuuru ile İslam ahlak ve fazileti ile yoğrulmuş yüksek Türk kültürünü ayağa kaldırmak. Yeniden Türk-İslam kültür ve medeniyetini inşaa etmek temek hedefimizdir. Bugün bizler Edirne'de yerel olarak bu görevi ifa ediyoruz bundan dolayı da sonsuz mutluyuz."

Gece, Türk halk müziği eşliğinde ikram edilen çiğ köfte ikramı ile geç vakitlere kadar devam etti. Etkinliğe çok sayıda Alperen ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: