Edirneli Ciğercilerden Çanakkale Menüsü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yıldönümünde Edirneli ciğerciler, “Çanakkale” türküsü...

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yıldönümünde Edirneli ciğerciler, “Çanakkale” türküsü eşliğinde kuru ekmek, şekersiz üzüm hoşafı ve buğday çorbasından oluşan Çanakkale menüsü dağıttılar.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bugün belki de hayatımızın en anlamlı organizasyonlarından bir tanesini yapıyor. Biz de Edirneli ciğerciler olarak onların ne zor günler geçirdiklerini hatırlatmak için onların bir günlük karavanalarını burada dağıtma kararı aldık. Vatandaşlarımızın o günleri hatırlamasını istedik. Oradaki kahraman ecdadımız sabah kahvaltıda bir kuru ekmek yemişler, öğlende ise ekin çorbası ve yanında şekersiz üzüm hoşafı yemişler, akşam ise tabii ki aç kalmışlar. Yine de bu vatanı kurtarıp bize emanet etmişler. Onlardan Allah razı olsun, ruhları şad olsun” dedi.

Reklam
Reklam

Edirneli ciğerciler tarafından dağıtılan ekmek, şekersiz üzüm hoşafı ve buğday çorbasından alan vatandaşlar ise, “Allah onlardan razı olsun, ruhları şad olsun. Çanakkale’yi biz böyle geçilmez yaptık. Bunu gençlerimize hatırlatmamız lazım, bunu yaşayanlar bilir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” dediler.

Dağıtılan Çanakkale menüsü kısa sürede tükendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: