Edirneli Kitapseverlerden Okuma Ve Kitap Takas Etkinliği

Jale AVYÜZEN/ EDİRNE, (DHA)- EDİRNE'de sosyal medya üzerinden örgütlenerek her ay bir kitap okuyup değerlendirmelerini yapan Edirne Kitap Okur Grubu,

Jale AVYÜZEN/ EDİRNE, (DHA)- EDİRNE'de sosyal medya üzerinden örgütlenerek her ay bir kitap okuyup değerlendirmelerini yapan Edirne Kitap Okur Grubu, şimdi de kitap takası düzenlendi. Halka açık olarak gerçekleştirilen etkinlikte, kitapseverler takas ettikleri kitapları çimenler üzerinde oturarak okudu.
Edirne'de bir süre önce sosyal medya üzerinden örgütlenerek faaliyete geçen Kitap Okur Grubu, her ay bir kitap okuyup, değerlendirme etkinliğini 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Şehitleri Parkı'nda gerçekleştirdi. Bugün Serra Menekay'ın 'İğne oyası' adlı kitabını okuyan ve değerlendirmesini yapan grup, vatandaşlarla kitap takasında bulundu.
Grubun Kurucusu Nebahat Çavuş, kitapların insan hayatındaki yaşamsal özelliklerle eş değer olduğunu belirtti. Sosyal medya üzerindeki üye sayılarının her geçen gün arttığını ifade eden Çavuş, 715 kişiye ulaştıklarını ve okumalar yapmaya devam edeceklerini söyledi. Grup üyelerinden Fatih Altun, kitap okuma alışkanlığı konusunda farkındalık yaratmak için böyle bir etkinliğe imza attıklarına belirterek, kendilerini kentte okuma alışkanlığının yayılmasını isteyen bir taban hareketi olarak gördüklerini dile getirdi.
Grubun üyelerinden Semra Pehlivan, il dışında bulunması nedeniyle katılamadığı etkinliğe cep telefonundan 'facetime' aracılığıyla görüntülü bağlanarak, okuduğu kitabın değerlendirmesini yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: