Edkik’ten 40 .yılda 40 Zirve

1973 yılında kurulan, Türkiye’nin en eski dağcılık ve ihtisas kulüplerinden biri olan Erzincan Dağcılık ve...

1973 yılında kurulan, Türkiye’nin en eski dağcılık ve ihtisas kulüplerinden biri olan Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü(EDKİK) , kuruluşunun 40.yılına girmesi dolayısıyla 40.yılda 40 zirveye tırmanışını bu yıl sonuna kadar bitirmeyi planlıyor.

EDKİK başkanı Yılmaz Ünal bu zirvelerden İran’ın en yüksek zirvesi Demavent , Afrika Kıtası’nın çatısı sayılan ve en yüksek zirvesi olan Tanzanya’da Klimanjaro Zirvesi’ni geçen yıllarda başarılı bir şekilde bitirdiklerini söyledi. Programdaki son tırmanışın gerçekleşeceği 7 bin 300 metre yüksekliğindeki Peak Lenin Zirvesi’nin zorlu bir tırmanış olacağını dile getiren Ünal; “Bu zirvede de şanlı Türk Bayrağımızı dalgalandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Erzincan Dağcılık ve İhtisas Kulübü üyesi dağcılar 40 yılda; yurt içinde Verçenik, Kaçkar, Canik Dağı, Dedegöldağı, Erciyes, Demirkazık, Süphan, Ağrı Dağı, Hasan, Nemrut, Bozdağ, Kızlar Sivirisi, Eren Dağı, Palandöken, Allahuekber, Zigana, Medetsiz, Abdal Musa, Buyurbaba, Mersin Tepe, Kop Dağı tırmanışlarına katılırken, yurt dışında da; Demavent(5861m)-İran, Klimanjaro(5916m)-Tanzanya, Peak Lenin(7300m)-Tacikistan’ın yanı sıra Erzincan ve çevresindeki Esence, Ergan, Karadağ, Kazankaya, Karakaya, Çimen, Aladağ, Tendürek, Şengül Dağı, Köroğlu, Kemaliye Kanyoning, Köhnem, Ortadağ, Koç Dağı, Otlukbeli Dağları, Kureyiş Sarıkaya Dağları’na defalarca tırmanış gerçekleştirdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: