Edremit akşam saatlerinde dumandan nefes alamıyor

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, binaların bacalarından çıkan duman özellikle rüzgarsız havalarda şehrin üzerine çöküyor. Kış mevsimiyle...

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, binaların bacalarından çıkan duman özellikle rüzgarsız havalarda şehrin üzerine çöküyor. Kış mevsimiyle birlikte yakılmaya başlanan kalorifer ve sobalar, ilçede hava kirliliğini had safhaya çıkardı. Yaklaşık yüzde 25’i jeotermal enerjiyle ısınan Edremit’in üzerini, özellikle akşam saatlerinden itibaren çok yoğun bir duman ve sis kaplıyor. Belediye yetkilileri ise hava kirliliğinin özellikle ucuz olduğu için dar gelirli vatandaşlar tarafından tercih edilen kalitesiz kömürlerden kaynaklandığını belirtiyor.
Hava kirliliğinin yoğun olduğu saatlerde solunum rahatsızlığı çekenlerin çok dikkatli olması gerektiğini belirten Edremit Toplum Sağlığı Başkanı Dr. İncilay Dönmez, bunun astım, nefes darlığı ve bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıklarına yol açtığını vurguladı. Dr. Dönmez, özellikle sabah ve akşam saatlerinde bebeklerin ve yaşlıların gerekmedikçe dışarıya çıkmaması gerektiğini belirterek, “Söz konusu saatlerde dışarı çıkılması durumunda, ağız ve burnun maske, atkı veya mendille kapatılması alınacak en basit tedbirdir.” dedi.
Hava kirliliğinden bunalan ilçe halkı da denetimlerin sıklaştırılmasını isteyerek, “Kalitesiz kömür satışının önlenmesini istiyoruz. Kaloriferle ısınan apartmanların ve bölgedeki sanayi tesislerinin baca ve filtrelerinin temiz olup olmadığının da denetlenmesi gerekiyor. İlçenin yaklaşık yüzde 25’i jeotermalle ısınmasa demek ki hava kirliliğinden zehirlenip öleceğiz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz