Edremit Belediye Meclisi Toplandı

Balıkesir’in Edremit Belediyesi, Aralık Ayı Olağan Meclis toplantısını 24 ana gündem maddesiyle gerçekleştirdi.Belediye Başkanı Tuncay...

Balıkesir’in Edremit Belediyesi, Aralık Ayı Olağan Meclis toplantısını 24 ana gündem maddesiyle gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’ın tutuklu yargılanması sebebiyle bir süredir sıkıntılı günler geçiren Edremit Belediyesi’nde rutin hizmetlere hız kesmeden devam edilmeye çalışılıyor. Edremit Belediyesi’nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na, Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar başkanlık yaptı. 24 ana gündem maddesi ve bazı ek gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantının sonunda başkan vekili Fatih Çağlar gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Reklam
Reklam

Meclis gündemi maddeleri arasında, 2013 mali yılı mutat meclis toplantı günü belirlemesi, 2013 mali yılı meclisinin aylık tatil dönemi belirlemesi, 2013 yılında belediye başkanı ve meclis üyelerinin görevli olarak yurt dışındaki toplantı, panel ve davetlere katılım izinleri belirlemesi, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49. Maddesi’nin 3. Fırkasına istinaden 2013 mali yılındaki sözleşmeli personel çalıştırılması, imar komisyon raporları gibi konular yer buldu.

Başkan vekili Fatih Çağlar, yaptığı konuşmada özeleştiri yapmaktan kaçınmayarak, “Edremit Körfezi, günlerdir sel felaketiyle mücadele veriyor. Bu felaket esnasında geçtiğimiz gün Burhaniye ilçemizde bir vatandaşımız da hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, geride kalanlara da başsağlığı diliyoruz. Biz kendi sorumluluk alanımızı yağmur yağışı esnasında sık sık kontrol ettik ve eksikliklerimizi belirledik. Bu bir gerçektir ki, ilçemizde alt yapı ile alakalı sıkıntılar mevcut. Fakat belediyelerde hiçbir eksiklik giderilemez olmamalıdır. Alt yapı sorunumuzu kökten çözmek için çok ciddi bir alt yapı sistemi oluşturmak gerekir ki, buna Edremit Belediyesi’nin bütçesi el vermiyor. Bu nedenle, tamamı olmasa da büyük sıkıntılar yaşanan kritik yerlerde yeni alt yapı sistemi oluşturabilmek için yetkili devlet kurumlarından da destek almaya çalışıyoruz. Karayolları Müdürlüğü, DSİ gibi kurumlar ile görüşmeler yapmaktayız ve en kısa zamanda bütçemizden de bir şeyler ekleyerek alt yapıdaki acil sıkıntılarımızı çözeceğiz. Allah’ın izniyle bu sorunu çözeceğimize inanıyorum ve Edremit Halkına da söz veriyorum. İlçemizin ana hatlarında başlatılan parke taşı yol yapımı ve kaldırım çalışmalarını görüyorsunuz. Bu çalışmalarımızın en önemlisi geçtiğimiz günlerde Ticaret Odası önünden başlatıldı ve hava şartları el verdiğince devam ediliyor. Yaz aylarında bu çalışma başlatılamadı çünkü turizm sezonundan doğan insan yoğunluğu çalışmalara engel olacaktı. Bu parke taş yol ve kaldırım çalışmamız, ilerleyen günlerde Cumhuriyet Meydanı’na kadar ulaşacak. Gerçekleştirilecek olan meydan düzenlemesiyle birlikte de Çayiçi Caddesi de parke taş ile kaplanıp kaldırımları düzenlenecek. Göreve geldiğimiz günden bu güne, imkanlarımız dahilinde hizmetleri devam ettirmeye, sıkıntıları çözüme kavuşturmaya gayret gösteriyoruz. Belediyemiz bünyesindeki şirket, bilinen soruşturmadan dolayı çalıştırdığı personeline maaş ödeyemiyor. Bu nedenle de belirli sayıdaki personel 6 ay civarında ücretsiz izine çıkartılacaktır. Gönlümüz, Edremit Belediyesi’nde ve bağlı şirketlerinde daha çok kişiyi çalıştırmak istiyor. Ama imkanlar ortada. Daha fazla mağduriyet ve borç birikmemesi için bu yola gidilmek zorunda kalındı” diye konuştu. Başkan Fatih Çağlar, bazı yerel medya kuruluşlarının Edremit Belediyesi ve şahsına yönelik araştırılmadan haberler yaptığını gözlemlediğini belirterek, asılsız iddia ve haberlere vatandaşların da itibar göstermemesi gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: