Edremit Berberler Ve Kuaförler Odası Manikür-Pedikür Ve Ağda Kursu'na İlgi Büyük Oldu

Edremit Berberler ve Kuaförler Odası tarafından açılan 'Manikür-Pedikür ve Ağda Kursu'na ilgi büyük oldu.

Edremit Berberler ve Kuaförler Odası tarafından açılan 'Manikür-Pedikür ve Ağda Kursu'na ilgi büyük oldu.

3308 Sayılı Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında meslek alan ve dalı olarak yer almayan fakat piyasada uygulaması yapılan 'Manikür-Pedikür ve Ağda Kursu'nu odanın ilgili yönetmeliğini esas alarak dün Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde açtı.

Bu işi en az 5 yıldır yaptığını belgelendirip şartları tutan 36 kursiyer toplam 40 saatlik kurs boyunca başta oda başkanı Erdoğan Güder, öğretmen ve usta öğreticiler Gülçin Gündoğan, Ayla Yeğenoğlu, Hatice Midilli ve Bilge Mert, gözetiminde teorik ve uygulamalı olarak yapılan işle ilgili, işin özellikleri, incelikleri, ayrıntıları, hijyen ve temizliği gibi konularda eğitim almaya başladılar.

Reklam
Reklam

Merkez müdürü Turan Fırat Algül, 'Okullar Hayat Bulsun' projesi kapsamında odanın planlamış olduğu faaliyete çırak öğrencilerin eğitim günü olmayan Çarşamba günleri yapılan protokol ile fiziki olarak destek verdiklerini verimli bir kurs süreci paylaşımı yaşayacaklarına inandığını ifade ederek, kursa katılan iş yeri yetkilisi ve çalışanlarına başarılar diledi.

Berberler Odası Başkanı Erdoğan Güder'de kurs açılışında yaptığı konuşmada, üyesine her zaman destek olduklarını belirterek, "Oda olarak 5362 Sayılı Kanunun 75. Maddesine dayanarak 2008 yılında çıkan yönerge ile üyelerimize kanun kapsamında olmayan manikür-pedikür ve ağdacılık dalında 14.Ocak.2008 tarihinden önce odamız üyesi olup bu işi yapan toplam 140 esnaf ve sanatkar arkadaşımıza doğrudan belgelerini hazırlayarak takdim ettik. Fakat bu tarihten sonra iş yeri açan veya açacaklar da mağdur olmasın ve bu kanundan yararlansın diye gerekli planlamayı yapıp şartları tutan 36 kursiyere eğitim imkanı sunduk. İşinde tecrübeli öğretmen ve usta öğreticiler ile faydalı başarılı bir kurs gerçekleştirip kurs sonunda yapılacak sınavla bu alanda kursiyerlere ustalık belgesi vermek bizi oda olarak mutlu edecektir" dedi. Oda başkanı, merkez müdürü Turan Fırat Algül' e desteklerinden dolayı bir buket çiçek takdim etti. Odanın desteği ile öğle arasında kursiyerlere okul yemekhanesinde yemekte verilmesine başlandığını öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz