Edremit Chp Referandum Sonuçlarını Açıkladı

Balıkesir’in Edremit Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, Pazar günü genel merkezin talimatı...

Balıkesir’in Edremit Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, Pazar günü genel merkezin talimatı doğrultusunda beldelerde yapılan referandum sonuçlarını düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.

Yıldırım, TBMM’ye sunulan ve 27 il’de kapatılması planlanan toplam 1022 belediyenin 194 tanesinin CHP’li belediye başkanları tarafından yönetildiğini bildirdi.

Belde halkının iradesinin hesaba katılmadığına dikkat çeken CHP ilçe başkanı Yurt Yıldırım, “Belde belediyelerin kapatılması girişimi demokrasi ile bağdaşır yanı bulunmadığı açıktır. Ak Parti halk idaresini hiçe sayan bir anlayış çerçevesinde tutum geliştirmektedir. Buna karşılık CHP’nin halkın iradesinin egemenliğini öne çıkaran ve demokrasi talebini yükselten bir düşünce ve eylem içerisinde Pazar günü Güre, Akçay ve Zeytinli’de yerel referandum yapmıştır. Bu referandumda tüm siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri bilgilendirilerek katılım sağlanmıştır. Halkın iradesinin ortaya konulması ve yerel referandumlar adı altında merkezi ve otoriter yapım inşa etmeye çalışan Ak Parti hükümetinin demokrasi ve örtüşmeyen çalışmalarının deşifre edilmesi sağlanmış, bu kapsamda aşağıdaki sonuçlar alınmıştır. Referandumda Güre’de 1539 kişi oy kullanmıştır. Katılanlardan 1538’i kapatılmamasını isteyerek 47 kişi beldenin kapatılmasını istemiştir. Seçimde 1 oy geçersiz sayılmıştır.

Reklam
Reklam

Akçay’da 2819 kişi oy kullanmıştır. Katılanlardan 2809 kişi beldelerinin kapatılmasını istemezken 45 kişi beldelerinin kapatılmasını istemiştir. Burada 10 oy geçersiz sayılmıştır.

Zeytinli’de ise 7375 kişi oy kullanmış 7366 kişi beldelerinin kapatılmasını istemezken 78 kişi beldelerinin kapatılmasını isterken, 9 oy geçersiz sayılmıştır.”

Toplatıya, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, CHP’li Edremit belediye meclis üyeleri, belde başkanları ile partililer katıldı.(BT)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: