Edremit İmam Hatip Lisesi binası çürük çıktı, yeni arsa aranıyor

Balıkesir'in Edremit ilçesi Ciğertepe mevkisinde bulunan Edremit İmam Hatip Lisesi binasının çürük olduğu. kaymakamlık tarafından...

Balıkesir'in Edremit ilçesi Ciğertepe mevkisinde bulunan Edremit İmam Hatip Lisesi binasının çürük olduğu. kaymakamlık tarafından da doğrulandı. Binanın yıkım kararının çıktığı ancak yer bulamayan okul yönetiminin, şimdilik eğitim öğretime devam ettiği belirtildi.
Edremit İmam Hatip Lisesi ve Yaşatma Koruma Derneği'nin halktan topladığı bağışlarla 1993 yılında yaptırılan, Milli Eğitim Bakanlığı'na şartlı devredildiği için yaklaşık 12 yıl boyunca kaderine terkedilen lise, uzun çabalar sonucunda 50 bin lira harcamayla 2008 yılında onarılarak kullanılacak duruma getirildi. Buna rağmen altı katlı binanın depreme dayanıksız olduğu belirlendi. Bayındırlık Bakanlığı’ndan gelen heyet, 10 dönüm üzerine inşa edilen, yatakhane, yemekhane, spor salonu ve mescidi bulunan binanın güçlendirme maliyetinin, bedelinin yüzde 55’ini aştığı, yıkılarak yeniden yapılmasının daha ekonomik olacağı yönünde rapor verdi. Yeni bir bina yapılması için Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 4 milyon liralık ödenek çıkarıldığı, bunun üzerine yetkililerin arsa arayışına girdiği belirtildi.
Konu hakkında bir açıklama yapan Edremit Kaymakamı Osman Tunç, şunları kaydetti: "Bu bina zaten yurt olarak planlanmış. Daha sonra ihtiyaç duyulduğu için okul haline getirilmiş. Dolayısıyla okul olarak kullanımı çok uygun olmayan bir binaydı. Özellikle üst katlarında oluşan çatlaklardan endişe oluşmuştu. Bununla ilgili teknik rapor hazırlatıldı. Güçlendirme maliyetinin çok yüksek olduğu, yeni bir bina yapılmasının daha uygun olacağı bildirildi. Lisenin başka bir yere taşınarak, eski binanın olduğu yere yeni bina yapılması düşünülmüştü ancak arsanın dar geleceği yönünde bir görüş ortaya çıkınca yeni arsa arama çalışmalarına başlandı. Şu anda Kadıköy beldesi sınırları içinde bir arsa arayışındayız. Belde belediyesi de yardımcı olmak istiyor. Mevcut lisesi binasının oturulamaz raporu yok, dolayısıyla acil boşaltmamız gerekmiyor. Bütün ihtimalleri değerlendirerek sorunu çözmeye çalışıyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz