Edremit Kaymakamı Osman Tunç:

Balıkesir’in Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (EHEM) tarafından açılan kursların belge töreninde konuşan Kaymakam Osman...

Balıkesir’in Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (EHEM) tarafından açılan kursların belge töreninde konuşan Kaymakam Osman Tunç, belgeli avcıların çevre dostu olacağını inandığını belirtti.

Merkez Avcılık ve Atıcılık Kulübü’nde düzenlenen törenle, Avcı Eğitimi, Park Bahçe ve Koruların Bakımı, İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı, Orman Yangınları Söndürme Arama Kurtarma ve İlk Yardım kurslarında başarılı olan 90 kursiyere belgeleri törenle verildi.

Törene, Kaymakam Osman Tunç, Halk Eğitimi Merkezi yöneticileri, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Atasay Tanrısever, Avcılar Kulübü Başkanı Sedat Osmanoğlu, kurslarda görev alan usta öğreticiler, kursiyerler ve kulüp üyeleri ile basın mensupları katıldı.

Reklam
Reklam

Belgeli avcıların çevre dostu olacağını inandığını belirten Kaymakam Tunç, “Merkez Avcılar Kulübü’nün eğitim alanında Halk eğitim Merkezi ile işbirliği yaparak eğitimi ön planda tutması çok önemli. Kurumlarımızın, derneklerimizin, daha bilinçli nesil yetişmesi hayatın her alanında insanların boş zamanlarını öğrenerek geçirmesi konusunda vesile olan kişileri takdir etmemek mümkün değil. Derneklerimiz levhaları ile kalmamalıdır. Sosyal çalışmaların yanı sıra üyelerinin eğitimine de önem vermelidirler. Geçtiğimiz yıl açılan 3 avcılık kursunda 150’ye yakın, bu yılda açılan 50’ya yakın avcının eğitim alması bilinçli avcılık anlamında, çevre için her yönden önemli. Diğer kurslarda da yaptığı işi ehli olarak yapmak başarıyı daha da arttıracaktır. Aynı zamanda başarılı bir sualtı sporcusu olan kulüp başkanı Sedat Osmanoğlu’nu ve kursiyerlerimizi tebrik ediyorum.”dedi.

EHEM Müdürü İsmail Damar’da, “Avcı Eğitimi kursumuzda değerli hocamız İlhan Deveci, Avukat Emin Yalçıntaş, Şefimiz Atasay Tanrısever, Asude Öztürk Topaloğlu, Sağlık Personeli Alirıza Kocatürk, Park Bahçe ve Koruların Bakımı kurslarımızda Edremit Belediyesi ile işbirliği yapılmıştır. Kursumuzda Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelinden Taner Akıncı, Emrah Erhan Acar, Yusuf Madanoğlu, İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı, Orman Yangınları Söndürme, Arama Kurtarma ve İlk Yardım Semineri’nde ise İtfaiye Müdürü Şaban Öztaş, Ali Soylu, Birol Özdemir, Orman Mühendisi İsmail Çetin ve Sağlık Memuru Ali Rıza Kocatürk görev aldı. Eğitime destek olan herkese kurumum adına şükran borçluyuz.”şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile önemli bir işbirliği içinde olduklarının altını çizen Avcılar Kulübü Başkanı Sedat Osmanoğlu, eğitim alanında hem üyelerimize hem de Edremit halkına hizmet için çalıştıklarını Halk Eğitimi Merkezi değerli yöneticilerine kendisi ve üyeleri adına minnettar olduklarını belirtti. Kursiyerler adına konuşma yapan Arif Duyan verilen hizmetlerden dolayı teşekkür ederek EHEM Müdürü İsmail Damar’a çiçek takdim etti. Damar, çiçeğin ev sahipliği yapan kulübe yakışacağını belirtilerek çiçeği kulübe bıraktı. Belge dağıtım töreni, yapılan ikram ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: