Edremit Körfezi'nde "deniz Sezonu" Açıldı

Edremit Körfezi'nde hava sıcaklıklarının artmasıyla Ayvalık, Altınoluk, Akçay, Ören ve Güre'de vatandaşlar denize girmeye başladı.

Edremit Körfezi'nde hava sıcaklıklarının artmasıyla Ayvalık, Altınoluk, Akçay, Ören ve Güre'de vatandaşlar denize girmeye başladı.

Deniz-güneş-kum turizminde önemli potansiyele sahip Edremit Körfezi'nde, 7'si Altınoluk, 5'i Burhaniye, 3'ü Ayvalık'ta olmak üzere 15 mavi bayraklı plaj bulunuyor.

Kuzey Ege'nin tatil merkezi konumundaki bölgede, son günlerde hava sıcaklıklarının 30 derece civarında seyretmesiyle deniz sezonu açıldı. Denize girilmeye başlanan Altınoluk, Akçay, Ören ve Güre'deki turistik tesisler, önceki yıllara göre daha erken hizmet veriyor.

Reklam
Reklam

Körfezin en fazla turist çeken yerleşim alanı olan Ayvalık ilçesine bağlı Cunda adasında esnaf, yaz hazırlıklarını tamamladı. Kordondaki lokanta ve çay bahçelerinin gölgelikleri yenilendi, masa ve sandalyeler boyandı. Turistleri gezdiren teknelerde de hazırlıkların sonuna gelindi.

Bir çay bahçesinde garsonluk yapan Ahmet Çetiner, AA muhabirine, işlerin iyi gitmesinin kendilerine de maddi bakımdan olumlu yansıyacağını söyledi.

Sezon başlamasına rağmen henüz kalabalıklar oluşmadığını anlatan Çetin, "Hafta sonlarında biraz yoğunluk yaşanıyor" dedi.

Restoran işletmecisi Volkan Bekit ise çardaklarında düzenleme yaptıklarını, masa ve sandalyeleri elden geçirdiklerini, mutfakları onardıklarını ifade etti.

Cunda esnafının yaklaşık bir aydır hazırlıkları sürdürdüğünü dile getiren Bekit, "Bu günlerde yaz hazırlıklarımız biraz daha hızlandı. Çünkü işlerde biraz kıpırdama oldu. Bu ayın hareketli geçeceğini ancak okulların kapanmasıyla bölgedeki canlılığın artacağını tahmin ediyorum" diye konuştu.

Muhabir: Hakan Firik / Zafer Akpınar

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: