Edremit'e 4 yıl sonra kar yağdı, yollar buz pistine döndü

Balıkesir'in Edremit ilçesinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışının ardından yollar buz pistine döndü. Kar yağışı...

Balıkesir'in Edremit ilçesinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışının ardından yollar buz pistine döndü. Kar yağışı nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi.

Yurt genelinde etkisini sürdüren soğuk ve kar yağışlı hava Edremit'te de etkili oluyor. İlçeye 4 yıl aradan sonra ilk kez kar yağdı. Vatandaşlar karın tadını çıkarken yollarda sürücüler buz pistine dönen yollarda zor anlar yaşadı. İlçede çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi.

Edremit’ten Çanakkale istikametine giderken buzlu yolda kayarak yan yatan bir otomobilin sürücüsü yaralandı. Yaralı sürücü ambulansla Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Reklam
Reklam

Burhaniye girişindeki kavşakta devrilen kamyon nedeniyle yol bir süreliğine ulaşıma kapatıldı. Kamyonun yoldan kaldırılması sonucu trafik tekrar normale döndü.

Öte yandan Edremit'te etkili olan kar yağışı nedeniyle Uluslararası Balıkesir Körfez Havaalanı, uçuşa kapatıldı.

Edremit Kaymakamı Osman Tunç, yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde bölgede etkili olmaya başlayan kar yağışı nedeniyle havaalanı pist ve apronunda 5 santimetreyi geçen kar nedeniyle Balıkesir Körfez Havaalanı'nın uçuş trafiğine kapatıldığını bildirdi.

Hava alanında karla mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade eden Tunç, "Hava alanının güvenli bir şekilde uçuş trafiğine açılması için yoğun bir çalışma yapılmaktadır." dedi.

Edremit ve Havran ilçelerindeki köylerde her hangi bir yolun kapanmadığı öğrenildi. Edremit’ten Balıkesir‘e gitmek isteyen sürücülere zincir takmaları konusunda uyarılar yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz