Edremit’e dört minareli kurşun kubbeli cami

Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Edirne’nin Selimiyesi gibi Edremit’in de dört minareli, kurşun kubbeli bir...

Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Edirne’nin Selimiyesi gibi Edremit’in de dört minareli, kurşun kubbeli bir camii olacağını söyledi.
Edremit’te kuruluşunu tamamlayan ve kısa adı EFEDER olan Edremit Folklor Eğitim Kalkındırma Derneği tarafından, ilçenin her yerinden görülebilecek bir noktaya dört minareli, kurşun kubbeli cami yaptırılacak.
İlk genel kurulunu Şükrü Tunar Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda yapan EFEDER genel kuruluna katılan ve derneğin üyeleri arasında yer alan Edremit Belediye Başkanı Kılıç, burada bir müjde verdi. Kılıç, Çam Tepe’de ilçenin her yeri ile Körfez'in birçok bölgesinden görülebilecek büyüklükte, Osmanlı mimarisine uygun dört minareli ve kurşun kubbeli bir cami inşaatına başlanacağını açıkladı. Kılıç, caminin mimarisini ise Adana Sabancı Camii'nin proje mimarı Necip Dinç’in üstleneceğini söyledi.
EFEDER, yapılan ilk genel kurulunda faaliyet raporları oylanarak kabul edildi. Dernek, çalışmalarına başladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz