Edremitli Çevreciler Davullu Zurnalı Mitingde Ant İçti

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, Güney Marmara Çevre Doğayı Koruma Derneği Körfez Şubesi (GÜMÇED) tarafından Kazdağlarında açılması...

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, Güney Marmara Çevre Doğayı Koruma Derneği Körfez Şubesi (GÜMÇED) tarafından Kazdağlarında açılması düşünülen taş ocaklarına karşı düzenlenen mitingde, çevreciler mücadeleden ölünceye kadar vazgeçmemek için ant içti.

Cumhuriyet Meydanı’nda geçen hafta yapılması planlanan ancak Gaziantep’teki patlama sebebiyle bugüne ertelenen davullu zurnalı mitingde konuşan GÜMÇED Başkanı Mehmet Akif Öznal, “Bölgemiz bir mücevher değerinde ve önemle ve titizlikle korunmaya değer bir nitelik arz etmektedir. Kısaca Kazdağlarının üstü altından daha değerlidir. Yörede yaşayan ve bunu her gün idrak eden köylü vatandaşlar olarak bizler bu zenginliğimizi her daim idrak etmekte ve doyasıya yaşamaktayız. Bununla birlikte cebi paralı ya da onlardan nasiplenmeyi düşünen beyaz adamların bu gerçeği nasıl anlayamadıklarının hayreti içinde gelişmeleri izliyor ve Kazdağı talanına ortak olanları kamuoyu önünde kınıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Öznal, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Dereli köyü halkı ve bölgede bulunan diğer köy halkı olarak Karayurt ve Karadağ bölgesinde en değerli varlığımız olan ormanlarımızın ve zirai alanlarımızın yok olmasına karşıyız. Bölgede kurulmaya çalışılan taş ocaklarına peşinen ‘Hayır’ diyoruz. Bu mücadelemizden ölünceye kadar vazgeçmeyeceğimize ant içtik.”

Mitinge Edremit Merkez Avcılık ve Atıcılık İhtisas Derneği de destek verirken, çevreciler okunan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: