Edremit'te 330 Metre Derinliğindeki Kuyuda 56,7 Derecelik Su

Edremit'teki "Jeotermal Isınma Projesi" kapsamında yapılan çalışmalarda, 330 metre derinlikte açılan yeni kuyu ile 56,7 derecelik suya ulaşıldı.

Edremit'teki "Jeotermal Isınma Projesi" kapsamında yapılan çalışmalarda, 330 metre derinlikte açılan yeni kuyu ile 56,7 derecelik suya ulaşıldı.

Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, yaptığı açıklamada, Edremit'i daha iyi ve kaliteli ısıtmak için çalışmaların devam ettiğini belirterek, Edremit Jeotermal Ananonim Şirketi'nin çalışmalarını tamamladığı yeni kuyunun müjdesini verdi.

330 metre derinliğindeki yeni kuyunun, çalışmalarda ulaşılan 9. kuyu olduğunu ve en önemli noktada yer aldığını vurgulayan Kılıç, kuyuda, saniyede 30-40 litre arasında debi ile 56,7 derecelik su olduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam

Edremit Jeotermal AŞ Genel Müdürü Hüseyin Kazdal ise 2 aylık teknik ve mekanik çalışmanın ürünü olan kuyunun, yaklaşık 400 bin liraya mal olduğunu kaydetti.

"Edremit'te mevcut 5 bin konutu, bu sezon çok daha iyi ve kaliteli bir şekilde ısıtacağız" diyen Kazdal, eylül-ekim aylarında kuyuların kalitesinin daha sağlıklı hale getirileceğini bildirdi.

Muhabir: Emrah Elmas / Büşra Nur Özcan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: