Edremit'te bir yandan kurbanlıklar satılırken bir yandan kesim yapıldı

Edremit'te canlı hayvan pazarında bir yandan kurbanlıklar satılırken bir yandan da kesim yapıldı. Kurbanlıklarını, belediyenin...

Edremit'te canlı hayvan pazarında bir yandan kurbanlıklar satılırken bir yandan da kesim yapıldı. Kurbanlıklarını, belediyenin gösterdiği yerlerde kesen vatandaşların yanı sıra kimi vatandaşlar da iş yerlerinde evinin bahçesinde veya açık alanlarda kurbanlarını kesti.
Sabahın erken saatlerinde bayram namazına giden vatandaşlar, namaz sonrası kurbanlıklarını kesmeye başladı. Kimileri ortak aldıkları danalarını güçlükle yere yatırarak keserken, kurban kesim yerleri dışında, zeytin ağaçlarının bulunduğu alanlarda kesimlerin yapılması göze hoş gelmeyen manzaraların oluşmasına neden oldu. Edremit Belediyesi'nin hemen altında bulunan sebze ve meyve perakende hal içersindeki kasaplar da boş durmadı. Onlar da getirilen kurbanlıkları hal içersinde keserek ortalığı kan gölüne çevirdiler.
Öte yandan, Edremit Hayvan Pazaryeri'nde bir taraftan hayvan satışları yapılırken, bir taraftan da satılan kurbanlıklar hemen orada kesilerek vatandaşlara verildi. Belediye tarafından, arefe gününden itibaren vatandaşlar, kurban kesim yerlerinden başka yerlerde kurban kesmenin yasak olduğu konusunda uyarılmalarına rağmen, vatandaşlar kurbanlıklarını gelişigüzel yerlerde kesmeye devam etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz