Edremit’te Chp Esnaf Sanatkarlar Odası’nı Ziyaret Etti.

Balıkesir’in Edremit CHP İlçe Teşkilatı, esnaf odalarına ziyaretlerini sürdürmeye devam ettti.Geçtiğimiz günlerde Esnaf Odaları’na ziyaret...

Balıkesir’in Edremit CHP İlçe Teşkilatı, esnaf odalarına ziyaretlerini sürdürmeye devam ettti.

Geçtiğimiz günlerde Esnaf Odaları’na ziyaret ettikten sonra bugünde CHP İlçe Başkanı Yurt Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri beraberinde bazı belediye meclis üyeleri ile birlikte Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Cemil Gündüz’ü makamında ziyaret etti.

Gündüz ve yönetim kurulu üyelerine, güncel konularla ilgili olarak çeşitli açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, “Önümüzdeki süreçte Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri olan Edremit’e, ne tür katkılar verebiliriz? Neleri esnafla el ele birlikte başarabiliriz? anlamın da sizlerinde her zaman fikirlerini düşüncelerini almak istiyoruz.”

Reklam
Reklam

Yıldırım şunları söyledi:

“ Sizlerle iç içe, bölgemizin ve şehrimizin geleceğini birlikte planlamak için çalışmak istiyoruz. Hepimiz bu şehrin ekmeğini yiyoruz. Burada yaşıyoruz. O zaman hep beraber taşın altına elimizi koymalıyız. Şimdiye kadar ilçemize hizmet eden herkese şükran borçluyuz. Ancak Edremit’in daha iyiye ve güzele layık olduğunu düşünüyoruz. CHP olarak bundan sonraki süreçte sizleri daha sık ziyaret ederek birlikte çözüm bulmak istiyoruz. Sizlerinde bize her türlü konuda ve sorununuzu bize çekinmeden iletiniz.”dedi.

Yıldırım, “Türkiye’de bir sanal ekonomik düzen var. Sanki bu ekonomik sanal düzen içerinde her şey çok iyiymiş, gibi bize sunuluyor. Ama burada esnafımız söylenildiği gibi tutarlı olmadığını görüyor. Birileri yalan söylüyor. Bir tarafta ülke ekonomisinin dünyanın ilk 15’şine girdiğinden bahsediliyor, ama Türkiye’de işsizlik sorunu, istihdam sorunu var. Küçük ve orta ölçekli işletmeler, sanayi sitelerindeki iş yerleri her gün kapanırken, taşeron işçiliğin her gün yaygınlaştığını görüyoruz. Bu işte bir tuhaflık var. Bu ülkede eğer bir istihdam sağlayan kim olursa olsun herkesin teşekkür etmesi gerekir. Veya iş olanağı sağlayan herkese teşekkür etmesi gerekir. Siyasi parti gözetmeden de teşekkür etmesi gerekir. Çünkü siyasetin amacı birisini karalamak olmamalıdır. Daha iyiyi yapmalı. Bu konuda insanları ikna etmek olmalıdır. Ama biz bakıyoruz ki bizim ülkemizde bize çok farklı toz pembe bir tablo çiziliyor. Ya bunu tarif edenler bu ülkede yaşamıyorlar. Ya da biz başka bir noktada duruyoruz. Dün bir gazetede haber vardı. Türkiye’deki bankalardaki mevduatımız kaçı bilmem 551 bin insana aitmiş. Bu sayı çok az. Yani bu bize gelirde müthiş bir dengesizlik, adaletsizlik olduğunu gösteriyor. Enflasyonist bir süreçten geçen Türkiye’de şu anda enflasyon rakamları geçmişe göre az gözükmesine rağmen Avrupa’nın en büyük enflasyonu Türkiye’de var. Yüzde 2 yada 3’le batıdaki insanlar Türkiye’ye gelip yüzde 15’le yüzde 20 arasında para yatırdıkları zaman, müthiş paralar kazanıyorlar. Böyle bir süreçten geçiyoruz. Burada bir sıkıntı var, bunu da hep birlikte aşmamızın gerektiğine inanıyoruz.”ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

“Ne yazık ki ülkemizde her gün kan ve gözyaşı eksik olmuyor. Tabi hiç onaylamadığımız sürekli kınadığımız, süreklide lanetlediğimiz İsrail’in Gazze’ye baskınında dünyayı ayağa kaldırıyoruz, ama Türkiye’de olup bitenlere nedense duyarsız kalıyoruz. Oradaki duyarlılığımızın daha fazlasını kendi ülkemiz içinde yaşayanlar içinde göstermeliyiz. PKK bugün Amerika’nın en donanmış silahları ile ordumuza ateş ediyor. Helikopterlerimize ateş ediyor, gencecik insanlarımızı öldürüyor. Amerika’ya gidip kardeşim siz bu silahları bu hainlere neden veriyorsunuz? diyemiyorsunuz. Ama onlara dostumuz diyoruz. Burada büyük bir çelişki içindeyiz. Siyasi görüşü ne olursa olsun, sorulduğu zaman bu ortaya çıkıyor. Ben 19 yıllık AK Parti iktidarının döneminde Edremit’te ben işe giren yada iş yeri sahibi olan veya istihdam ile ilgili olarak ilerleme göremedim. Gören bir insana da tanık olmadım. Kimse diyemez ki AK Parti iktidarında Türkiye’de bölgemizde şu kadar insan işe girdi Allah razı olsun bunu yok sayıyorsunuz diyemez. Yok öyle bir şey girmedi çünkü. Olmayan şey bize olmuş gibi yansıtılıyor. Olmayan şeyler umutla yansıtılıyor, olacakmış gibi yansıtılıyor. Böyle olunca Türkiye hiçbir zaman lider ülke olamaz, gelişmiş ülke ise hiç olamaz. Birileri çorap söküğü gibi tuttuğu zaman dağılır ve gidersiniz. Birde sürekli Suriye ile ilgili o bataklığın içine atmaya çalışan egemen güçler, kapitalist, emperyalist ülkeler var. Bunların oyuncağı oluyoruz. Hep birlikte bu oyuna da hayır dememiz lazım.”diye konuştu

Reklam
Reklam

CHP’nin ziyaretinde mutluluk duyduğunu belirten Cemil Gündüz ise, “Esnafın dertleri hep aynı, durumu ise ortada. Hep düzelir umudumuzu kaybetmek üzereyiz” şeklinde konuştu. (BT)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: