Edremit'te Iyi Yeni Lise Öğrencilerin Tercihlerine Sunuldu

Edremit'in Kadıköy beldesinde yapılan Saniye-Hüseyin Balya Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile Zeytinli beldesinde inşaatı süren Ülkü-Muharrem Ertaş Anadolu Lisesi'nin, Milli

Edremit'in Kadıköy beldesinde yapılan Saniye-Hüseyin Balya Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile Zeytinli beldesinde inşaatı süren Ülkü-Muharrem Ertaş Anadolu Lisesi'nin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılış onayları verilerek, öğrencilerin tercihlerine sunulduğu bildirildi.

Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Kadıköy'de hayırsever Saniye Balya tarafından bağışlanan arsa üzerine 16 derslikli Sağlık Meslek Lisesi yapılması konusunda protokol imzalandığını belirterek, "Valilik tarafından arsa üzerine 16 derslikli okul binası yapılmak üzere ihalesi yapıldı. Okul binasının 26 Ekim 2012'de teslim edilecek olması nedeniyle okula alınacak öğrencilerin bu yıl Kasım ayına kadar Edremit Anadolu Lisesi'nde eğitim göreceği bildirildi. Daha sonra da kendi okullarına taşınacaklar. Açılan okulda hemşirelik ve radyoloji bölümleri yer alıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Zeytinli'de hayırsever Egemen Ertaş ile Balıkesir Valiliği arasında imzalanan protokol ile yapılacak Ülkü-Muharrem Ertaş Anadolu Lisesi'nin büyük oranda tamamlandığını ifade eden Tunç, "Bu bina da 120 öğrenci kontenjanlı olacak ve eğitim sezona yetiştirilecek. Öğrencilerin bu yıl her iki okulu da tercih edebilecekleri bildirildi" diye konuştu.

Muhabir: Emrah Elmas

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: