Edremit'te Öğrenciler Bin 500 Fidanı Toprakla Buluşturdu

Edremit Orman İşletme Müdürlüğü, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü kapsamında ağaç dikme faaliyeti düzenledi. Anasınıfı...

Edremit Orman İşletme Müdürlüğü, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü kapsamında ağaç dikme faaliyeti düzenledi. Anasınıfı ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı faaliyette, geçen yıl Kazdağları'ndaki yangında hasar gören, Havran ilçesi Tepeoba köyündeki alana bin 500 adet fıstık çamı fidanı dikildi.

Fidan dikimine Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Dalyancı, İlçe Emniyet Müdürü Taner Doğangüzel, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Alim Yıldırım, Edremit Orman İşletme Müdürü Mehmet Demirbağ, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı. Burada bir konuşma yapan Demirbağ, "10 Ekim 2012'de çıkan bir yangında, 751 hektar ormanımızı kaybettiğimiz saha burası. Bu yıl burayı ağaçlandıracağız. Sahanın tamamına, yıl boyunca 500 bin fidan dikilecek." dedi. Kaymakam Öztürk ise, “Burada bugün, fidanı toprakla buluşturma zamanı. Fidanlarımızı dikerek, doğaya borcumuzu insanlık olarak yerine getirmiş olacağız.” diye konuştu. Öğrenciler de ilk kez fidan dikmenin mutluluğunu yaşarken, "Yanan ormanlarımızı tekrar canlandırmak, oksijen kaynağımızı, ciğerlerimizi tekrar oluşturmak için burada bulunuyoruz. Burayı yeşertmeyi düşünüyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz