Edremit’te Şentürkler Camisi Törenle İbadete Açıldı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde 2010 yılında yapımına başlanan ve kısmen aynı yıl bitirilen bu yıl tamamlanan...

Balıkesir’in Edremit ilçesinde 2010 yılında yapımına başlanan ve kısmen aynı yıl bitirilen bu yıl tamamlanan H. Münir Şentürk Camisi düzenlenen sade bir törenle ibadete açıldı.

Cuma namazı öncesi Cennetayağı Mahallesi’nde düzenlenen törene, Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar, Müftü Keramettin Demir, Ali Fahri Akıllıoğlu ADSM Başhekimi Betül Değirmenci, ETO Başkanı Mehmet Ertaş, AK Parti İlçe Başkanı Harun Yüzüak, MHP İlçe Başkanı Ahmet Soylu ve basın mensupları ile davetliler katıldı.

Cami açılışında konuşan müftü Keramettin Demir, “Allah’ın evini ancak ahirete inananlar, namaz kılanlar ve ancak Allah’tan korkanlar imar eder. Bu cami dayanışma, birlik ve beraberliğimizin en güzel sonucudur. Ecdadımız bizlere sadece bugünleri değil, dünü bugüne bağlayan eserleri de bıraktı. Camilerimiz bunun en güzel örneğidir. Bizlerde gerek devlet, gerekse hayırsever vatandaşlarımız tarafından geleceğe daha çok okul ve cami yaptırarak eserleri geleceğe bırakacağız”dedi.

Reklam
Reklam

Açılışta cami imam hatibi Sefer Dursun tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Açılış duasını ise Mahkeme Camisi imam hatibi Kadir Özel tarafından yapıldı. Şentürkler camisi Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar, Hayırsever H. Münir Şentürk, Müftü Keramettin Demir ve AK Parti İlçe Başkanı Harun Yüzüak tarafından hayırlı olması dileğiyle kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Bin 600 metrekare alan içinde 280 metrekareye inşa edilen camide 750 kişi ibadet yapılabileceği öğrenildi. (BT)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: