Edremit'te Temeli Atılan Dev Caminin Ismi Değiştirildi

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 3 Şubat 2012 tarihinde temeli atılan, Türk-İslâm Sanatları Müzesi olacak şekilde de...

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 3 Şubat 2012 tarihinde temeli atılan, Türk-İslâm Sanatları Müzesi olacak şekilde de tasarlanan Kılıçarslan Camii’nin adı, "Edremit Körfez Ulu Camii" olarak değiştirilip inşaat çalışmaları hızlandırıldı.

Edremit Körfez Ulu Camii Yaptırma Derneği'nin işadamı Lütfü Karamanoğlu başkanlığındaki yeni yönetim kurulu üyeleri, ilk basın toplantısını inşaat alanında yaptı. İsim değişikliğiyle ilçenin sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmasına yardımcı olmayı hedeflediklerini belirten Dernek Başkanı Karamanoğlu, Edremit’te küçük boyutta camiler bulunduğunu, kandil geceleri, cuma ve bayram namazlarıyla çeşitli dinî törenlerde ihtiyacı karşılayabilecek bu caminin, Selimiye Camii'nin biraz küçüğü olacağını açıkladı. Cami inşaatına yardım beklediklerini söyleyen Karamanoğlu, "İstanbul’un Çamlıca ve Piyer Loti tepeleri neyse Edremit’te de camimizin bulunduğu Çam Tepe öyle olacaktır. Camiye yapılacak ziyaretler ve yapı içindeki kültür sanat çalışmaları da ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır." dedi.

Reklam
Reklam

Edremit Körfez Ulu Camii 4 minareli, 12 şerefeli, 8 bin 500 metrekare alana oturan bin 850 metrekare inşaat alanına sahip olacak. Yaklaşık 4 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: