Edremit'teki Sel Mağdurları Çanakkale-İzmir Yolunu Kapattı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde iki gün önce meydana gelen ve çok büyük bir hasara yol açan...

Balıkesir’in Edremit ilçesinde iki gün önce meydana gelen ve çok büyük bir hasara yol açan sel felaketinde mağdur olan vatandaşlar, Çanakkale-İzmir yolunu trafiğe kapattı. Güre beldesindeki selden mağdur olduklarını dile getiren ve seslerini duyurabilmek için karayolunu çöp konteynerleri ve çekyatlarla kapatan vatandaşlar, "Her sene bu sorunla karşılaşıyoruz. Eşyalarımız sırılsıklam oluyor. Başkanı istemiyoruz, kaymakam gelsin, vali gelsin. Ekmek istemiyoruz, eşya istemiyoruz, bu yol yapılsın, başka bir şey istemiyoruz. Selden sonra ne zabıta, ne reis, ne kaymakam gördük." dedi.

Reklam
Reklam

Kapanan yolda zaman zaman sürücülerle eylemciler arasında kısa süreli gerginlikler yaşandı. Selde evlerinin ve işyerinin hasar gördüğünü ve çamurdan sokağa çıkamadıklarını dile getiren vatandaşlar, hiçbir yetkilinin semtlerine uğramadığını söyledi. Bu arada yolun kapandığı ihbarını alan Edremit İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri olay yerine geldi. İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlkay Gül, vatandaşları uyararak yolu açmalarını istedi. Eylemciler ise vali yerine en azından kaymakamın gelmesini istediklerini iletti. Bunun üzerine Edremit Kaymakamı Osman Tunç'a telefon edildi. Yüzbaşı Gül'ün ikna çabaları sonucunda da bariyerler kaldırılarak yol trafiğe açıldı. Eylemci vatandaşlar, yolun kenarında yetkilileri beklemeye devam etti. İlk olarak Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, daha sonra da Kaymakam Tunç gelerek vatandaşlarla görüştü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: