Edremit'ten Almanya'ya özürlü öğrenci gönderilecek

"Şiddete ve Hoşgörüsüzlüğe Karşı Spor 2002" adı altında kurulan spor kulübünün, Türkiye ve Almanya'daki özürlü öğrencilere, Almanya'da eğitim vereceği bildirildi.

Çocukları hoşgörüsüzlük ve şiddetten arındırmak amacıyla Almanya'da ve Türkiye'de araştırmalar yapan Pro-Judo Langenhagen tarafından başlatılan ve Langenhagen Belediyesi ile Niedersachsen Landes Sport Bund tarafından finanse edilen programın daha etkin ve yaygın hale getirilmesi için Türkiye ile ortak çalışma içine girildi.

Almanya ve Türkiye arasındaki ülkelerarası kültür alışverişi hızlandırmak olan programın amacının hergün artan şiddet olaylarına karşı toplu halde tavır almak olduğu açıklandı. .

Reklam
Reklam

5-19 Temmuz tarihleri arasında Almanya'da düzenlenecek olan "Şiddete ve hoşgörüsüzlüğe Karşı Spor 2002" programı çerçevesinde Pro-Judo e.V. Langenhagen tarafından koordine edilen program için Judo Federasyonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Spor Akademisi ile ortaklaşa gerçekleştirilecek etkinliğe Edremit'e bağlı Zeytinli Belediyesi'nin de destek vereceği öğrenildi.

Etkinliklerle ilgili Zeytinli Belediye Başkanı Şadan Aytaç ile görüşen Pro-Judo e.V. Langenhagen koordine ve yöneticisi Osman Yanar ve kulüp idarecisi Markus Blömer, oluşturulacak grubun ilk aşamada 15 kişinin Zeytinli'den diğer 15 kişinin ise Almanya'dan olacağını belirterek, 13-20 yaş arası olacak olan özürlü öğrenci grubunun yaklaşık 2 hafta kadar Almanya Pro-Judo e.V. Langenhagen de çeşitli spor aktivitelerine katılacaklarını vurguladı. Zeytinli Belediye Başkanı Şadan Aytaç ise, "Belediye olarak Almanya'daki etkinlikte bulunmak istiyoruz. Tabi ki bu imkanlar ölçüsünde olacaktır" dedi.

Belediye Başkanı Şadan Aytaç, Pro-Judo e.V. Langenhagen koordine ve yöneticisi Osman Yanar ve kulüp idarecisi Markus Blömer'e yağlı boya ile yapılmış bir tablo ile Türk Bayraklı ve Belediye amblemli bir de flama hediye etti.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: