Eds Otoparkları Doldurdu

Tekirdağ'da 4 ayrı noktaya konulan Elektronik Denetleme Sistemi'nin (EDS) tespit ettiği yakalamalı ve hacizli araçların...

Tekirdağ'da 4 ayrı noktaya konulan Elektronik Denetleme Sistemi'nin (EDS) tespit ettiği yakalamalı ve hacizli araçların bağlanması nedeniyle yediemin otoparklarında yer kalmadı.

Tekirdağ'da 3 yıl önce MOBESE entegre sistemi içerisinde faaliyete geçen Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), hız ve ışık ihlali yapan sürücülerin korkulu rüyası oldu. Aynı zamanda plaka okuma sistemi ile hacizli, yakalamalı ve çalıntı plaka tespitleri yapan sistem, plakayı tespit ederek anında polis merkezine bildiriyor. Aracın plakasını ve cinsini bilgisayar ekranında gören polisler, aracı kısa zamanda yakalıyor.

Reklam
Reklam

Son zamanlarda bağlanan yakalamalı ve hacizli araç sayısındaki atış yediemin otoparklarının da dolduğunu ifade eden Tekirdağ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şenol Turan, "Yediemin otoparkları tamamen dolmuş durumdadır. Yakalamalı ve hacizli araçlar eskiden bu kadar çabuk ve çok yakalanamıyordu. Ancak polisin sorgu yapması ile anlaşılıyordu. EDS sistemi devreye girdikten sonra şehre giren ve çıkan her araç otomatik olarak kameralar tarafından plakası okunarak tespit ediliyor" dedi.

Esnafın bağlanan araçları nedeniyle zor durumda olduğunu kaydeden Turan, araçların çoğunun ticari olduğunu, esnafın zor durumda olduğunu belirterek yetkililerden yardım istediklerini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: