Efeler Belediyesi'nde Cemevlerine Ibadethane Statüsü

Cem ULUCAN/AYDIN, Efeler Belediye Meclisi Şubat ayı ikinci toplantısı, Belediye Başkanı CHP'li Mesut Özakcan başkanlığında gerçekleştirildi. AK Partili üyeler Rıza

Cem ULUCAN/AYDIN, Efeler Belediye Meclisi Şubat ayı ikinci toplantısı, Belediye Başkanı CHP'li Mesut Özakcan başkanlığında gerçekleştirildi. AK Partili üyeler Rıza Posacı, Özcan Petekkaya ve Mahmut Yüce ile MHP'li üyeler Savaş Akçöltekin ile Yaşar Çetin'in mazeret göstererek katılmadığı toplantıda; 15 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
AK PARTİ ÇEKİMSER
Toplantının son maddesi olan 'İlçe vatandaşlarının ihtiyaçlarını karşılayan, ilçe sınırları dahilinde bulunan cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesiyle ilgili Hukuk Komisyonu Raporu' görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. AK Parti grubu ise çekimser oy kullandı.
"BİZİM ODAĞIMIZDA İNSAN VAR"
MHP grubu adına konuyla ilgili konuşan Belediye Meclis üyesi Afşin Burak Öztürk, "Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak cemevlerinin ciddi sıkıntılar yaşadığını biliyor ve bu konuda yapılacak girişimlerin tamamını destekliyoruz" dedi.
Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan da "Bu konuda çekimser oy kullanan arkadaşlarımızın da bizden farklı düşünmediklerine inanıyorum. Bizim odağımızda insan var. Dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeden tüm insanların huzurlu, mutlu, inancı ile barış içerisinde yaşamalarını istiyoruz ve diliyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: