Efeler Konağı Yıkılıyor

Şehrin pek çok bölgesinde bulunan ve tehlike arz eden yapıların yıkım işlemlerini gerçekleştiren İzmit Belediyesi...

Şehrin pek çok bölgesinde bulunan ve tehlike arz eden yapıların yıkım işlemlerini gerçekleştiren İzmit Belediyesi son olarak Kozluk Mahallesi’nde bulunan ve tescilli sivil mimarlık örneği olan Efeler Konağı’nda yıkım çalışmalarına başladı.

Efeler Konağı’nın tehlike arz etmesi nedeniyle yıkım çalışması başlattıklarını dile getiren İzmit Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü Yetkilileri röleve projesi ve statik raporu hazırlatılan yapının mali inhidam kararının Kocaeli Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden alındığı bilgisini verdiler. Tescilli yapının söküm işlemlerine başlandığını belirten yetkililer çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını söylediler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: