Efeler Makama Çıktı

Gaziantep Egeliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (GEFEDER) yönetim kurulu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr....

Gaziantep Egeliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (GEFEDER) yönetim kurulu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’i makamında ziyaret etti.

GEFEDER’in kurucu Başkanı Mezine Sırakaya ve yönetim kurulu üyeleri tarafından gerçekleştirilen ziyarette derneğin kuruluş amacı hakkında Başkan Güzelbey’e bilgi verildi.

Başkan Mezine Sırakaya, “Gaziantep’te yaşayan Egeliler olarak yeni kurduğumuz derneğimiz, Ege kültürünü ve Ege’yi Güneydoğu’da tanıtmak ve Güneydoğuda yaşayan Egeliler arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamaktır. Dernek olarak, Gaziantep’te bulunan hemşerilerimiz arasında iletişim kurmak ve gurbette birbirimize destek olmanın yanı sıra kültürel zenginliklerimizi Gaziantep’te yaşatmak ve yaşamak istiyoruz. Batı kültürünü Güneydoğu’da tanıtmak sevmek ve sevdirmek batı ve doğu arasında köprü olmak bizlere düşüyor. Türkiye’nin her köşesinin ayrı bir güzelliğe ve kültüre sahip olduğu düşünülürse bu tür STK’ların artması gerektiğine inanıyoruz. Egeliler olarak zaman zaman çeşitli ortamlarda bir araya geliyorduk. Belirli bir süre sonra sayımızın ciddi derecede fazla olduğunu, dernek çatısı altında toplanırsak daha etkin bir şekilde hemşerilerimize ulaşabileceğimizi ve daha faydalı olabileceğimizi düşündük. Gerçekten Gaziantep’te azımsanmayacak sayıda Egeli yaşadığını görmek bizi sevindirdi. Tüm Egelileri derneğimize güç katmaya, yöremizin kültürel zenginliklerini Gaziantep’te tanıtmaya bekliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, İzmir’de eğitim gördüğünü ve İzmir’den gelin aldıklarını belirterek Gaziantep’te Egeliler Derneğinin kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Güzelbey “En güzel öğrencilik yıllarım İzmir’de geçti. Ege kültürü ve doğasıyla bir başka güzel. Gaziantep’te yaşayan bu kadar çok Egelinin olması bizleri çok mutlu etti. Kültürler arası diyalog bölgelerin gelişmesine katkı sağlayacağı gibi şehrimizde de bu yörelerin izlerini görmek bizi mutlu eder. Eşsiz bir güzelliğe sahip olan Ege yöresi Türkiye’nin turizm cennetlerinin başında geliyor. Ege türküleri de hareketliliği ile bölge insanın da canlılığını hissettiriyor. Biz Gaziantepliler misafiri severiz, sizlere gurbetlik çektirmeyiz. Gaziantep Egeliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği GEFEDER’in Hem Gaziantep’e hem de Ege’ye hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Günün anısına çektirilen hatıra resminin ardından Sırakaya bir espri ile Başkan Güzelbey’e ‘Bülbülü bakır kafese koymuşlar vatanım demiş’ diyerek ege yöresine ait hediye takdim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz