'Efendimiz' kitabını okuyup sınava giren öğrencilere ödülleri verildi

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Balıkesir'de bir program düzenledi. NT Mağazaları ile Balıkesir Eğitim ve Sevgi...

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Balıkesir'de bir program düzenledi. NT Mağazaları ile Balıkesir Eğitim ve Sevgi Derneği (BESDER) tarafından tertip edilen organizasyona yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı. Programda öğrenciler tarafından Kur'ân ve ilahiler okundu. Ayrıca geçen hafta "Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz" isimli kitaptan sınava girip başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Programda araştırmacı yazar Mehmet Akar da bir konferans verdi.

Gala Yaşam ve Aktivite Merkezi'nde düzenlenen, İlahiyatçı Mevlüt Burkaz tarafından sunulan programa Savaştepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Binay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım, Şelale Eğitim Kurumları Genel Müdürü İzzet Bilir, okul müdürleri, öğrenciler ve diğer vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından Mehmet Taşkın tarafından Kur'ân okundu. Taşkın ayrıca naat ve çeşitli ilahiler de seslendirdi. Daha sonra BESDER Başkanı Ahmet Doğan, açılış konuşması yaptı. Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren Doğan, amaçlarının eğitim öğretime katkıda bulunmak olduğunu kaydetti. Türk milli eğitiminin katilesini arttırmak istediklerini aktaran Doğan, sosyal ve kültürel etkinliklerle toplumu bilinçlendirmek istediklerini vurguladı.

Reklam
Reklam

Hz. Muhammed (SAV)'in dünyayı teşriflerinin bin 441. yıldönümünü dolayısıyla düzenlenen programda bir konferans veren araştırmacı yazar Mehmet Akar, yaklaşık bir saat boyunca O'nun hayatından çeşitli örnekler verdi. Programın sonunda, "Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz" isimli kitabı okup sınava giren öğrencilere ödülleri verildi. İlahiyatçı Burkaz, il genelinde Balıkesir Valiliği'nin onayıyla düzenlenen etkinlik kapsamında NT şubesinde, iki ayda yaklaşık 7 bin kitabın satıldığını söyledi. Öğrencilerin Reşit Haylamaz tarafından kaleme alınan 600 sayfalık kitabı okuyarak sınav girdiğini belirten Burkaz, sınavın Balıkesir genelinde 16 okulda yapıldığı ve 2 bin 356 öğrencinin katıldığını söyledi. Sınavda Özel Fırat Anadolu ve Fen Lisesi öğrencisi Hilal Göker birinci, İnebey Merkez Anadolu Lisesi öğrencisi Meryem Dilek ikinci, Özel Fırat Anadolu ve Fen Lisesi öğrencisi Talha Aslan üçüncü, Rahmi Kula Anadolu Lisesi öğrencisi Merve Akbaş dördüncü, Bandırma Ayyıldız Anadolu Lisesi öğrencisi Ümit Budak beşinci oldu. Ayrıca ilk 50'ye giren öğrencilere de çeşitli ödüller verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: