Efes - Minnesota maçı tanıtıldı!

"NBA Europe Live Tour 2007" kapsamında, 6 Ekim'de İstanbul'da oynanacak Efes Pilsen-Minnesota Timberwolves maçının tanıtım toplantısı İstanbul'da yapıldı.

Sultanahmet'teki Four Seasons Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısında, Efes Pilsen Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan, NBA'in etkinlikler ve organizasyonlardan sorumlu asbaşkanı Peter Fink, Euroleague üst düzey yetkilisi Jordi Bertomeu, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, NBA'li eski oyuncu Darryl Dawkins ve Efes Pilsenli eski oyuncu Tamer Oyguç hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Efes Pilsen'in 30 yıllık geçmişinde şampiyonlukları ve kupalarının yanı sıra gerçekleştirdiği ilklerle de tanınan bir kulüp olduğunu ifade eden Özilhan, "Yeni bir ilkin tanıtımı için buradayız. Minnesota Timberwolves ile yapacağımız maçla basketbolseverlere İstanbul'da bir NBA takımı izletme şansı yaratmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geçen yıl misafir olarak gittiğimiz NBA'de bu kez evsahibiyiz. NBA yöneticileriyle, bir hafta boyunca İstanbul'da hazırlık yapacak Minnesota takımını Türk misafirperverliğine yakışır şekilde ağırlayıp yakınlık göstereceğiz. Bu tanıtım fırsatını başarıyla değerlendirmeyi arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

FINK: "MINNESOTA, ÖZELLİKLE İSTANBUL'U İSTEDİ" NBA Asbaşkanı Fink, Minnesota Timberwolves takımının özellikle İstanbul'da olmak istediği için geldiğini bildirdi.
İstanbul'da bulunmaktan çok mutlu olduklarını ifade eden Fink, organizasyonun Avrupa'da gerçekleştirdikleri büyük bir girişim olduğunu anlatarak şunları söyledi:

"Bu sadece bir oyun değil. Ortaklarımızla birlikte çalışarak toplum programları yapacağız. Sosyal girişimlerimiz olacak. Toplumun bir parçası olmak istiyoruz. Oyuncular kente girsinler dolaşsınlar, İstanbul'un kültürünü alsınlar. NBA olarak bunu merakla bekliyoruz. Bu çapta bir maç için büyük bir işbirliği gerekmektedir. Ortaklarımıza teşekkür ediyorum. Efes Pilsen Basketbol Kulübü'ne de destekleri için teşekkür ediyorum. NBA faaliyetini ve tecrübesini İstanbul'a taşımak istiyoruz. Minnesota özellikle İstanbul'a gelmek istediği için buraya gelecek."

Reklam
Reklam

BERTOMEU: "İSTANBUL'DA FINAL-FOUR ORGANİZE EDEBİLİRİZ"
Euroleague üst düzey yetkilisi Bertomeu, Türk basketbolunda son yıllarda önemli gelişmeler olduğunu kaydederek, "Bu organizasyon için İstanbul'u önermek çok önemliydi. Burası sadece güzel bir kent değil. Çok önemli iki takım var burada. Türk basketbolu son yıllarda büyüme gösterdi. Dünyanın her tarafından saygıyla bakılıyor. Basketbol Federasyonu'nun yaptığı büyük çabalar ve işler oldu. Gelecekte başka olaylar için de İstanbul'a muhakkak geleceğiz" dedi.

Euroleague yetkilisi, final-four'un İstanbul'da yapılıp yapılamayacağı yönündeki soruya da, "Bunu çok isteriz. şu ana kadar 5-6 şehirle çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Önümüzdeki yıllarda final-four'ların yapılacağı şehirleri belirlemek için çalışmalar yapıyoruz. İstanbul'da son derece güzel bir organizasyon var. Takımlar basketbola son derece bağlı. Böyle bir fırsat olacağını düşünüyorum. Yakın bir gelecekte İstanbul'da final-four organize edebileceğimizi belirtmek isterim" şeklinde yanıt verdi.

Reklam
Reklam

Bertomeu, "Euroleague'deki Türk takımı sayısı artabilir mi?" şeklindeki soruya, "İstanbul'dan iki takım var. Gelecekte 2'den fazla olacağını düşünmüyorum. Çünkü Avrupa coğrafyasını göz önünde bulundurduğumuzda iyi bir şekilde dağıtım yapmamız lazım" yanıtını verdi.

DEMİREL: "İKİ TAKIMA DA BOL ŞANS"
Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türkiye, Avrupa ve dünyada basketbolun gelişmesine yönelik her türlü çalışmayı destekleyen bir kurum olma çabasında olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Minnesota'da meydana gelen köprü yıkımı nedeniyle öncelikle başsağlığı diliyorum. İstanbul'da 10-12 bin seyirci önünde gerçekleşecek bu güzel organizasyon, Efes Pilsen tarihinde ve Türk basketbol tarihinde hak ettiği yeri bulacaktır. Organizasyon için çok bilet talebi var. Bu da özellikle beklendiğini gösteriyor. Bu başarılı organizasyonda iki takıma da bol şans diliyorum."