Efes Pilsen World Cup başlıyor

Japonya'da düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası'na hazırlık niteliğinde olan Efes Pilsen World Cup, Türkiye'nin Lübnan ile yapacağı karşılaşmayla başlıyor.

Efes Pilsen World Cup'ın başlaması nedeniyle Ankara Swissotel'de açılış kokteyli düzenlendi. Kokteyle, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve basketbol camiasının önemli isimleri katıldı. Bakan Şahin ve Mehmet Atalay, kokteyl sonrasında Türkiye A Milli Basketbol Takımı kafilesi ile kısa bir görüşme yaptı.

Reklam
Reklam

Türkiye A Milli Basketbol Takımı'nın Dünya Şampiyonası'ndaki şansını değerlendiren basketbol yorumcusu İsmet Badem, milli takımın değişim sürecinde olan Avrupa takımlarının durumlarından faydalanması gerektiğini söyledi. Türkiye A Milli Takımı'nın Japonya'da göstereceği performanstan çok ümitli olduğunu söyleyen Badem, "Dünya Şampiyonası'na katılan bütün Avrupa takımları büyük değişim içinde. Bu Sırbistan için de geçerli. Milli takım, rakiplerinin bu geçiş sürecinden iyi faydalanabilirse Japonya'da başarılı olur" dedi.

Türkiye Ümit Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'nda finalde Sırbistan'a şanssız bir şekilde elendiğini hatırlatan Badem, "Türkiye A Milli Takımı'na oyuncu yetiştirmek

Türk basketbolunun geceği açısından çok önemli. Ümit Milli Takım'dan Ersan, Cenk, Oğuz, Semih ve Hakan, Türkiye A Milli Takımı'nda oynayabilecek durumda. Mevcut oyunculara bu genç basketbolcuları ekleyebilirsek milli takım açısından çok iyi olur" diye konuştu.