Efes Pilsen'li Barış şans eseri basketbolcu oldu

Beko Basketbol Ligi'nin güçlü takımlarından Efes Pilsen'de forma giyen genç oyuncu Barış Hersek, şans eseri basketbolcu olduğunu belirterek, "Türkiye şampiyonu olarak yüksek atlamada Dünya Şampiyonası'na gidecektim, ancak olanakların kısıtlı olması nedeniyle gidemedim" dedi.

Sezon başında altyapıdan (A) takıma yükselen 18 yaşındaki Barış Hersek, 11 yaşına kadar hiçbir spor dalıyla ilgilenmediğini ifade ederek, "11 yaşımda yüksek atlamaya merak saldım. Yüksek atlamada 4 ayda Türkiye şampiyonluğu elde ettim. Finlandiya'da sanıyorum 1999 yılında yapılan Dünya Şampiyonası'na gidecektim, ancak olanakların kısıtlı olması nedeniyle gidemedim. Daha sonra bu şampiyonada ilk 3'e girenlerin derecesini öğrenme fırsatım oldu. Benim derecem Dünya Şampiyonası'nda ilk 3'e giriyordu" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Basketbola kuzenin yönlendirmesiyle başladığını kaydeden genç oyuncu, basketbola başladıktan bir süre sonra Efes Pilsen'in altyapısına geçtiğini vurguladı. Barış, şöyle konuştu: "Babam bana 'Bak senin için bir riske giriyorum. Basketbolu yaparsın yaparsın. Yapamazsan otobüsler hazır. Gelir fırçayı eline alır muavinlik
yaparsın' diye espri yapıyor. Bu sezon (A) takımında elimden geleni yapıyorum. Antrenörümüz Oktay Mahmuti de bunun yansıması olarak bana süre veriyor."

Yüksek atlama sporunun basketbolda kendisine avantaj sağladığını anlatan Barış, "Yüksek atlama sporu yapmış olmam basketbola avantaj olarak yansıdı. Ribauntlara çok rahat sıçrıyorum. Artık atletizmden kalan özelliğimi kullanıyorum" dedi.