Efsane Göztepeli Futbolcu Ceyhun Yazar Gençlerle Buluştu

Konak Belediyesi, 1960-70'li yılların efsane takımı Göztepe'nin efsane oyuncusu Ceyhan yazar'ı konuk etti.

Konak Belediyesi, 1960-70'li yılların efsane takımı Göztepe'nin efsane oyuncusu Ceyhan yazar'ı konuk etti.

Ceyhun Yazar Güzelyalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde 'Atatürk Gençliği, Spor, Spor Ahlakı ve Efsane Göztepe Takımı' konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Adını futbol tarihine altın harflerle yazdıran Ceyhun Yazar, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, efsane takım arkadaşlarından; Fevzi Zemzem, Nihat Yayöz, Okyay Karagözoğlu, Cenap Öztezel'in yanı sıra Göztepeli yöneticiler, sporcular ve gençlerle bir araya geldi.

Reklam
Reklam

Avrupa kupalarında yarı finale çıkmış ilk Türk takımı olan Göztepe'nin efsane olmuş 11'inde yıllarca top koşturmanın onurunu yaşayan Yazar, anılarını salonu dolduran konuklarla paylaştı. Zaman zaman duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarını tutamayan Yazar, gençlere Atatürk'ün yolundan gitmelerini, cumhuriyete sahip çıkmalarını ve bir sporcuya yakışan şekilde yaşamalarını öğütledi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Atatürk'ün İzmir'le çok önemli bağlantıları olduğunu hatırlatarak, "Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım İzmir'de öldü. Defalarca İzmir'e geldi. Eşi Latife Hanım İzmirli. Kendisi Selanik doğumludur ama kimliğinde Göztepe yazıyor. Spora, sanata bu kadar değer veren bir kişiliği kendimize örnek almalıyız. Göztepe'yi seneye Süper Lig'e çıkaracağımıza inanıyorum" diye konuştu. Tartan, Bank Asya 1. Lig şampiyonu olarak Spor Toto Süper Lig'e yükselen Akhisar Belediyespor'u da kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: