Efsane öğretmen Atamer’den duygulu konuşma

Emekli öğretmenler adına eski müdür yardımcısı Dursun Atamer İznik Şehit Sedat Pelit Lisesi Mezuniyet törenindeki

Emekli öğretmenler adına eski müdür yardımcısı Dursun Atamer İznik Şehit Sedat Pelit Lisesi Mezuniyet törenindeki yaptığı konuşmada “ Bu gün öğrencilerim için mezuniyet töreni benim içinde bir veda töreni oldu artık. 1985 yılının Ocak ayında bu okulda göreve başladım ve 2011 yılının temmuz ayında emekli oldum. Tam 26 sene 6 ay bu okulda geçirdim. Başka okullarda da yaptığım görevlerle birlikte toplam 36 yıl görevim oldu. BU okulda yani 26 buçuk yıl içinde 5 okul müdürü, 190 öğretmen ile çalıştım. Okulumuzun tarihini bilirsiniz, 1954 yılından bu güne kadar bu okuldan 290 tane öğretmen gelip geçti. 190 öğretmeni ile çalışma fırsatı buldum. Bunların bazıları ahrete intikal etti onlara rahmet diliyorum. Öğrencilerimizden ahrete intikal edenler oldu, onlara da rahmet diliyorum. En son bir öğrencimizi kaybettik, çok üzücü bir olay ben bildiğim kadarı ile 4 öğrencimizin vefatını biliyorum. Hayatta olan öğrenci ve öğretmenlerimize esenlikler diliyorum. “ dedi. Atamer “ burada 26,5 yıl boyunca öğrencilerimize zamana göre davranışta değil hep aynı standart bir duruşla dik durdum. Bu yüzden öğrencilerimiz beni yüzü gülmez, asık suratlı ve sert bilirler hâlbuki ben öyle biri değil çok merhametli biriyim, öğretmen arkadaşlar beni iyi bilirler. Bulunduğum görevi layığı ile adaletli olarak yapayım diye böyle davranmışımdır bunda benimde kabahatim var.” Dedi.

Reklam
Reklam

DGM’yi BURADA ÖĞRENDİM

Öğrencilerin efsane müdür yardımcısı Dursun Atamer itiraflarda bulunarak “ Öğrencilerim, sizler artık benim son okuttuğum öğrencilersiniz. Hani derler ya ilk göz ağrı diye sizde benim son göz ağrımsınız. Ben size hatırlayın yıllarca şu okulun kapsında bir şeyler söyledim. Şöyle Yapın böyle yapın dedim. Öğrenciler işaret ediyorlar Meksikalı, Kovboy diyorlar. Benim haberim yok tabi. Öğrencilerin bir tanesi sonuç itibariyle cesaretlendi ve dedi ki Kovboy saba diyorlar. Neden dediğimde konuşurken yaptığınız işaret için Meksikalı Kovboy diyorlar dedi. Güzel Bir hatıra oldu benim için. Öğrenciler DGM DGM diyip duruyorlar. DGM ne diyip duruyorum Benim Bildiğim DGM, devlet güvelik mahkemesi. Birisi Disiplin Kuruluna geldi dedi ki nihayet DGM’ye düştük. Dedim ki evladım Burası Devlet Güvenlik Mahkemesi değil. Ya hocam dedi sil bilmiyorsunuz artık burası Dursun Güvenlik Mahkemesi oldu dedi. Artık bunlar anı olarak hafızamda yer alıyor. Sevgili öğrenciler artık size son tavsiyem birbirinizi hatırlayın, birbirinizi atayıp sorun ve vatanımıza milletimize ailenize yararlı bir evlat olmaya gayret gösterin. Yani Kısaca size yıllar sonra ne iyi birisiydi desinler, ne lanet birisi diyemesinler. Sizlere bundan sonraki hayatınızda mutluluk ve başarılar diliyorum.”dedi.

Reklam
Reklam

Bir Sürprizde Belediye Başkanına

Okul Müdürü İsmail Aktaş “ Okullar yetiştirdikleri öğrencileri ile gurur duyarlar. Bizlere Okulumuzdan Türkiye’nin birçok kademesinde görev yapan çok değerli öğrenciler yetiştirdik. Vatanın hizmetine sunmuş olmanın gururunu taşıyoruz. Her yıl gelenek hale getirdiğimiz eski bir öğrencimizin diploma defterini ona hediye etme geleneğini bu yılda yaşayacağız. Hepinizin yakından tanıdığı okulumuzun 1045 numaralı öğrencimiz 1985 yılında diplomasını aldı ve buğun iznik için büyük hizmetler sunmakta Belediye Başkanımız Kadri Eryılmaz’ı Diploma Defterini almak ve duygularını baylaşmak için davet ediyorum.”dedi. Aktaş Başkan Eryılmaz’ın diploma notlarını tek tek okudu. Not ortalaması 8,95 olan Başkan Eryılmazı’da tebrik eti. Alkışlarla gelen İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz “Bu benim için gerçekten sürpriz bir olay oldu. Bundan 27 yıl evvel Vanlı öğrencimiz gibi bende mezun olduğum gün şiir okumuştum, yani sizleri de siyasette iyi yerler bekliyor. Burada İznikteki diğer liselerin yöneticileri de var fakat derler ya ilk göz ağrısı benim için tabii ki eski adıyla İznik Lisesi geliyor. Yeni Adıyla Şehit Sedat Pelit Anadolu Lisesi burada 6 yıl boyunca okulun bahçesinde top oynadık gezdik. Basketbol maçları yaptık, yoğun duygulu günler yaşadık. Sevgili öğrenciler şuna inanınki buğun burada son gününüz değil. Yıllarda geçse sizler birbirlerinizi arayıp burada geçirdiğiniz dakikaları yâd edeceksiniz. Ben burada bizim eğitimimize katkıda bulunan öğretmenlerimizin hepsini şükranla anıyorum. Değerli öğrenciler gönlünüzde ne varsa Allah size onu nasip etsin. Biz İznik Lisesi mezunu olarak sunu peşinen söyleyebilirim. Şehit Sedat Pelit Lisesinden mezun olup da kesinlikle ve kesinlikle Türk devletine Türk milletine her zaman hayatının son anına kadar hizmet eder. İznik Lisesinden vatan haini çıkmamıştır çıkmayacaktır. Buranın öğrencisi olarak tüm öğretmenlere büyük bir alkış istiyorum, kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Teşekkür ediyorum ”dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz