Efsanevi Taşlar Birinci Oldu

Gümüşhane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Abdurrahim Aslan tarafından hazırlanan ‘Efsanevi Taşlar’ projesi E-BİKO...

Gümüşhane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Abdurrahim Aslan tarafından hazırlanan ‘Efsanevi Taşlar’ projesi E-BİKO Bilişim Olimpiyatlarında 8 ülkeden finale kalan 17 projeyi ardında bırakarak birinci oldu.

Öğrenciyi, danışman öğretmenlerini, okul ve Milli Eğitim idarecilerini makamında kabul eden Vali Dr. Yusuf Mayda, elde edilen başarının gurur verici olduğunu belirterek, projenin hem Gümüşhane hem de Türkiye açısından örnek bir proje olduğunu söyledi.

Yarışmanın ‘eğlenerek öğrenelim’ kategorisinde finale kalan 8 ülkeden 17 proje arasında birinci seçilerek altın madalya almayı hak kazanan Abdurrahim Aslan’a, danışman öğretmenleri Bilişim Teknolojiler öğretmeni Özlem Özsoy ve bölüm şefi Mustafa Siyah ile okul müdürü Şahir Marancı’ya teşekkür eden Vali Mayda, hazırlanan proje ile ilkokul düzeyinde ki tüm derslerin eğlenceli hale getirildiğini ve görsellerle birlikte oyun desteği ile öğrenilmesinin sağlandığını söyledi.

Reklam
Reklam

48 ülkenin yarıştığı olimpiyatlarda elde ettiği derece ile ve kazandığı altın madalyanın kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Abdurrahim Aslan da “Çalışmamızda bizlere her türlü imkânı sunan ve sürekli çalışmalarımızı takip eden en büyük destekçimiz okul müdürümüz Şakir Marancı’ya ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Dr. Yusuf Mayda’ya proje hakkında bilgi veren Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Şakir Marancı ise “E-BİKO Uluslararası Bilişim Olimpiyatları Avrupa Birliğine üye ülkelerle birlikte, ABD, Brezilya, Tunus, Kenya, Gabon, Türkmenistan, Hindistan gibi dünyanın dört bir tarafından katılan projeleri genel olarak bilişim kültürü oluşturma, yaygınlaştırma ve içselleştirmeyi hedefleyen ve ortaöğretim öğrencilerinin farkındalık duygularının geliştirmeyi, iyi bir teknoloji okur-yazarı olmasının yanında bu kültürü yaşayan ve yaşatan bireyler olmalarını amaçlamaktadır. Finalde birinciliği alan okulumuz proje danışmanı Özlem Özsoy ile Projeyi uygulayan öğrencimiz Abdurrahim Aslan’ın katkıları yadsınamaz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Marancı, projeye katkılarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Müdür Yardımcısı Mesut Olgun ve Şube Müdürü Rasim Alkaç’a teşekkür ederek projeye www.efsanevitaslar.com adresinden ulaşılabileceğini ve tüm ilkokul öğrencilerinin kullanabileceklerini ifade etti.

Törende daha sonra altın madalya kazanan Abdurrahim Aslan’a Vali Dr. Yusuf Mayda tarafından spor kol saati hediye edilirken, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen de Aslan’a diz üstü bilgisayar hediye etti.

Makam ziyaretine İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Şakir Marancı, Bilişim Teknolojiler öğretmeni Özlem Özsoy ve altın madalya almaya hak kazanan Abdurrahim Aslan katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: