Ege Bölgesi karanlığa gömüldü

Akşam saatlerinde meydana gelen elektrik kesintisi ile Ege Bölgesi'nde birçok il karanlığa gömüldü. Bursa ve Antalya da dahil olmak üzere birçok ilde elektrik kesintisinin yaşandığını bildirdi.

Edinilen bilgiye göre, saat 22.00 sıralarında Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde bulunan termik santralde meydana gelen arıza nedeniyle; Muğla, Aydın, Denizli, Uşak, Kütahya ve İzmir illeri ile Marmara ve Akdeniz bölgelerinin bazı illerinde elektrik kesintisi yaşanıyor. Tüm illerde, kesintinin ardından güvenlik güçleri, olası asayiş vakalarına karşı geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. TEDAŞ yetkilileri, arıza giderilinceye kadar elektrik verilemeyeceğini duyurdu.

Reklam
Reklam

Gediz Elektrik A.Ş. Müdürü Metin Demirdağ, başta İzmir olmak üzere Ege Bölgesi'nin tüm illeri ile Bursa ve Antalya da dahil olmak üzere birçok ilde elektrik kesintisinin yaşandığını bildirdi.

İzmir'de saat 22.15 sıralarında elektrikler kesilirken, Antalya'dan Çanakkale'ye kadar olan Türkiye'nin batısında da kesinti yaşandığı öğrenildi. Kesintinin genel olduğunu, sebebini kendilerinin de araştırdığını kaydeden Gediz Elektrik A.Ş. Şirket Müdürü Demirdağ, "Ege Bölgesi'ndeki elektrik kesintisi bizden kaynaklanmıyor. Sistem oturtmasından dolayı Çanakkale'den Denizli'ye kadar, Aydın, Denizli, Balıkesir, Muğla, Manisa da dahil olmak üzere birçok ilde elektrik kesintisi yaşanıyor. Biz de kesintinin nedenini araştırıyoruz, kesintinin nedeni hala belli değil" ifadelerini kullandı.

Bu arada, elektrik kesintisinin ardından TEDAŞ İzmir Müessese Müdürlüğü'nün telefonlarının yoğun aramalar nedeniyle kilitlendiği, bir çok vatandaşın bu telefonlara ulaşamadığı bildirildi.

Öte yandan İzmir'in kuzey bölgesinde yer alan Karşıyaka ve Çiğli ilçelerine elektrik verilmeye başlandığı, güney bölgesindeki kesintinin ise devam ettiği öğrenildi.

Reklam
Reklam