Ege Bölgesi'ndeki Makedonya Göçmenleri Makedonca Öğrendi

Ege Bölgesi'nde yaşayan Makedonya göçmenlerinin isteği üzerine Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski'nin talimatıyla düzenlenen dil kurslarını...

Ege Bölgesi'nde yaşayan Makedonya göçmenlerinin isteği üzerine Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski'nin talimatıyla düzenlenen dil kurslarını başarıyla tamamlayanlara sertifikaları törenle verildi. Kurslar, Makedonya'nın Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski'nin himayesinde düzenlendi.

Başbakan Gruevski'nin geçen yıl İzmir'e yaptığı ziyarette, Makedonya göçmenleri dernekleri yöneticileri tarafından iletilen talep üzerine İzmir'in Bornova, Konak, Selçuk, Çiğli ve Bergama ilçeleriyle Aydın'ın Tepecik beldesindeki toplam yedi merkezde düzenlenen Makedonca kursları sona erdi. Makedonya Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen öğretmen tarafından verilen kursları tamamlayan 248 kişiye, Büyükelçi Taskovski'nin de katıldığı törenle sertifikaları verildi. Taskovski, Makedonya'dan göç ederek anavatanları Türkiye'ye yerleşmiş herkesi kendilerinden bir parça olarak gördüklerini söyledi. Kursların önümüzdeki yıl da devam edeceğini, talep olduğu sürece açılacağını kaydetti. Kursların yedi ay sürdüğünü kaydedenTaskovski, 247 kişinin diploma almaya hak kazandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Makedonya Göçmenleri Dernekler Platformu Dönem Başkanı, İzmir Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Medat Şenay ise öğrenci ve yetişkinlere yönelik iki grupta düzenlenen kurslarla çok önemli faydalar elde edildiğini vurguladı. Kursu bitirenlere verilen sertifikanın, Makedonya'da üniversite öğrenimi için dil yeterlilik belgesi yerine geçtiğini ve bu sayede genç kuşaklara Makedonya'da üniversite öğrenimi seçeneği sunduklarını belirten Şenay, aynı zamanda genç kuşağın ya da göçmen ailelere gelin ya da damat olarak katılanların aile büyükleriyle yaşadıkları iletişim kopukluğunu aştıklarını söyledi.

Törende konuşmaların ardından, kursun düzenlenmesinde katkı sağlayan dernek başkanları ve kişilere teşekkür belgeleriyle kursu bitirenlere sertifikaları, Büyükelçi Taskovski tarafından verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz