Ege Cerrahi Günleri'nin gözdesi Da Vinci robotu olacak

Ege Bölgesi Cerrahi Derneği tarafınan düzenlenecek 3. Ege Cerrahi Günleri, 7-8 Ekim 2011 tarihlerinde İzmir...

Ege Bölgesi Cerrahi Derneği tarafınan düzenlenecek 3. Ege Cerrahi Günleri, 7-8 Ekim 2011 tarihlerinde İzmir Ege Palas Oteli'nde yapılacak. İki günlük sempozyum boyunca cerrahi buluşlarla ilgili konular masaya yatırılacak. Sempozyumun gözdesi ise son yılların en çarpıcı sağlık buluşlarından biri olan Da Vinci robotu olacak. Günden güne açık cerrahinin yerini alan, Türkiye'de de bazı hastanelerde kullanılmaya başlanan robot, sempozyumda sergilenecek.
Ege Bölgesi Cerrahi Derneği Başkanı ve Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2. Genel Cerrahi Klinik Şef Yardımcısı Opr. Dr. Mehmet Yıldırım, bu yılki Ege Cerrahi Günleri'nin konusunun "Yenileşim, Teknoloji ve Mucit Cerrahlar" olarak belirlendiğini söyledi. Yıldırım, "Ege Bölgesi, antik dönemden bu yana tıp dünyasına çok sayıda sağlık merkezleri kazandırmış ve tıp alanındaki buluşlarla katkı sağlamıştır. Bölgemizde üretilen ve kullanılmış olan tıbbi araç gereçler, sadece müzelerin teşhir salonlarında kalmamıştır, günümüz cerrahlarının ellerinde de hayat bulmaya devam etmektedir." dedi. Ege Cerrahi Günleri'yle yeni kuşaklara yol haritası çizmek, buluş ya da projelerini ister teorik isterse şekillenmiş biçimiyle anlatabilecekleri bir ortam hazırlamak istediklerini kaydeden Opr. Dr. Yıldırım, ayrıca cerrahların teknolojik yeniliklerle tanışmasını sağlayacak oturumlar düzenlediklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz