Ege Denizi'nde 80 Kaçak Göçmen Kurtarıldı

İZMİR (AA) - Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'nca, Ege Denizi'nde 5-7 Temmuz tarihlerinde, 80 kaçak göçmen kurtarıldı. 

İZMİR - Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'nca, Ege Denizi'nde 5-7 Temmuz tarihlerinde, 80 kaçak göçmen kurtarıldı. İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı tarafından 5-7 Temmuz tarihlerinde Çanakkale'nin Küçükkuyu ilçesi Kadırgaburnu açıkları ile İzmir'in Çeşme ilçesi Karaabdullah Burnu önlerinde, yapılan arama kurtarma faaliyetleri sonucunda, Afganistan, Suriye, Eritre, Filistin, Mısır, Güney Afrika, Ruanda, Somali, Kamerun ve Siera Leone uyruklu oldukları tespit edilen 66'sı erkek, 12'si kadın, 2'si çocuk 80 kaçak göçmen kurtarıldı. Açıklamada ayrıca, göçmen kaçakçılığının önlenmesi için yıl başından bugüne kadar kadar Ege Denizi'nde, 160 olayda, 3 bin 523 göçmenin kurtarıldığı, 28 göçmen kaçakçısının da yakalandığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: