Ege Denizi'nde Kaçakları Taşıyan Teknenin Batması

İZMİR (AA) - Sisam adası açıklarında teknenin batması sonucu kaybolan kaçaklardan birinin cesedine daha ulaşıldığı bildirildi.

İZMİR - Sisam adası açıklarında teknenin batması sonucu kaybolan kaçaklardan birinin cesedine daha ulaşıldığı bildirildi. Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, geçen hafta Sisam adası açıklarında kaçakları taşıyan teknenin batması üzerine sürdürülen arama kurtarma çalışmaları kapsamında, denizde 1 kişinin daha cesedine ulaşıldı. Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı ekiplerinin olayın ardından başlattığı arama kurtarma faaliyetlerine de son verildiği bildirildi. -Olay Sisam adasının 10 mil kuzeybatısındaki bölgede tekneler tarafından denizde şahısların görüldüğü, durumları kötü olan 3 göçmenin balıkçılar tarafından alındığı bilgisi üzerine bölgeye gönderilen Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bot ve helikopter, 2 göçmeni sağ kurtarmıştı. Göçmenlerin teknenin gece açıldıktan 4 saat sonra battığını, 37 kişi olduklarını söylemeleri üzerine Türk ve Yunan sahil güvenlik ekipleri arama kurtarma çalışması başlatmıştı. Çalışmalar kapsamında denizde kaybolan kaçaklardan bazılarının cesetlerine ulaşılmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: