Ege İhracatçılar Birliği Genel Sekreteri Alper:

İZMİR (A.A) - Ege İhracatçılar Birliği (EİB) Genel Sekreteri Sezmen Alper, Amerika organik pazarındaki kilit aktörlerle ikili görüşme organizasyonu düzenleyeceklerini

İZMİR (A.A) - Ege İhracatçılar Birliği (EİB) Genel Sekreteri Sezmen Alper, Amerika organik pazarındaki kilit aktörlerle ikili görüşme organizasyonu düzenleyeceklerini bildirdi.

EİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, birlik, Türkiye ve Avrupa'da organik sektöründeki iyi uygulama örneklerinin paylaşılması ve sektörün gelişmesine yönelik olarak işbirliği fırsatlarının değerlendirilmesi amacıyla sektör paydaşlarını "Avrupa Organik Kümeleri" konferansında biraraya getirdi.

EİB Genel Sekreteri Sezmen Alper, açıklamada, "Proje ile Türkiye ve dünyadaki organik sektöründeki anahtar oyuncuları bir işbirliği platformu altında biraraya getirmeye gayret ettik" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Birlik olarak gerçekleştirdikleri "Organik Ürünler İçin Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi Projesi" hakkında da bilgi veren Alper, açıklamada, şunları kaydetti:

"Ekonomi Bakanlığı URGE tebliği kapsamında yüzde 75 desteklenen ve 1,7 milyon dolar bütçeli projede şu anda 10 ihracatçı firmamızın kurumsal kapasitelerinin artırılarak uluslararası alanda daha rekabetçi bir düzeye ulaşmalarını hedeflemekte ve bu kapsamda faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Katılımcı firmalarımıza kurumsallaşma ve reorganizasyon, maliyet analizi, tedarik zinciri ve pazarlama satış dağıtım kanalları konularında birebir teknik destek almasını sağlıyoruz. Aynı zamanda hedef pazar olarak belirlenen 5 ülkeden ilki olan Amerika pazarının saha analiz çalışması da tamamlanmak üzere. Bir sonraki adımda, firmalarımızın Amerika pazarına girişi için ön bilgilendirme yapacak, Amerika organik pazarındaki kilit aktörlerle ikili görüşme organizasyonu düzenleyeceğiz."

Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ramazan Ercan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: